România, exclusă de la Cupa Mondială!


Conducerea Federației Române de Rugby este în culpă după ce naționala Stejarilor a fost exclusă de la Cupa Mondială din cauza unor greșeli administrative. Folosirea unui jucător neeligibil a fost sancționată de World Rugby cu descalificarea și o amendă de 100.000 de lire sterline.

Rugby-ul românesc a primit o palmă grea pe obraz din partea forului mondial după ce Federația Română a fost găsită vinovată în procesul calificărilor la Cupa Mondială din 2019 din Japonia. Naționala Stejarilor alături de Spania și Belgia au fost găsite vinovate de a fi folosit jucători fără drept de joc în partidele din preliminarii și ca atare au fost depunctate și descalificate.

FRR l-a naturalizat pe tongalezul Sione Faka’osilea fără însă să respecte regulamentul internațional pentru că jucătorul lui CSM Știința Baia Mare deja evoluase pentru naționala în 7 a statului din Pacific. Practic oficialii români ai federației se fac vinovați de alcătuirea defectuoasă a dosarului de naturalizare a tongalezului și World Rugby a pedepsit această neglijență.

Veste a produs un val de tristețe, amărăciune și furie în rândul iubitorilor rugbyului din România. Căpitanul naționalei, Mihai Macovei, a postat un mesaj din care răzbat aceste sentimente: ”Astăzi rugby-ul românesc a pierdut tot! Nu credeam niciodată că o să-mi închei cariera internaţională din faţa televizorului. E o lovitură mare pentru rugby-ul românesc, pentru toti jucătorii României, pentru mulţi dintre noi era ultima Cupă Mondială. Păcat de lipsa de profesionalism a unora care ar fi trebuit să cunoască regulamentul ca şi pe Tatăl Nostru. Multumesc suporterilor pentru tot ce au făcut pentru echipa naţională! Sper ca într-o zi România să ajungă acolo unde îi este locul!

Pe lângă descalificare, federația națională a fost și amendată cu 100.000 de lire sterline. FRR se agață cu ultimele speranțe de un apel pe care îl va adresa forului mondial.

Principele beneficiare ale decizie World Rugby sunt Rusia și Germania, naționale care au luat locul României și Spaniei. Rusia este calificată direct la Cupa Mondială în locul Stejarilor, iar Germania va disputa meciurile din recalificări în locul Spaniei.

Întregul scandal a început după meciul pierdut de Spania în fața Belgiei care a facilitat calificarea României. Ibericii au acuzat arbitrajul lui Vlad Iordăchescu și jocuri de culise, dar au adus și acuzații legate de folosirea fără drept de joc a lui Sione precum și a ilegalități identice comise de Belgia. În replică, cele două federații au acuzat Spania pentru utilizarea a trei jucători fără drept. Cazul a ajuns mai întâi pe masa federației din Europa și apoi la World Rugby.

 

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *