Șapte eseuri pentru locul 2


Bătălia pentru locul secund al Superligii se ascute înaintea ultimelor două etape. Campioana SCM Timișoara Saracens a urcat pe locul doi în urma celor două victorii cu punct bonus obținute în decurs de cinci zile, cu Dinamo și U Cluj.

Marian Sabău a fost MVP-ul sarazinilor în succesul repurtat în fața codașei U Cluj, scor 47-19, în ziua de 1 Mai. Talonerul reprofilat flanker la nevoie, a marcat două dintre cele șapte eseuri ale campioanei în victoria ce a urcat-o pe Timișoara pe locul secund.

Disputată în devans la cererea timișorenilor pentru a putea disputa restanța cu Steaua sâmbătă, partida a avut desfășurarea preconizată: victorie clară cu punct bonus pentru echipa gazdă ce și-a permis luxul de a odihni o parte însemnată din titularii obișnuiți.

Eseurile timișorenilor au purtat semnăturile lui Sabău (2), Samoa, Zaharia, Halalilo, Popa și Lemnaru. Samoa și-a trecut în cont și 4 transformări, în timp ce Rupanu a reușit și el două transformări. A fost 33-0 la pauză și 47-19 la final după o evoluție ceva mai curajoasă a ardelenilor în partea secundă, evoluție concretizată cu 3 eseuri.

Saracens: Taupaki, Halalilo, Mariș – Mureșan, Lazăr – Morrison, Neculau, Sabău – Rupanu, Samoa – Zaharia, Leiataua, Popa, Lemnaru – Simionescu. Au mai jucat: Apoua, Doge, Rus, Iștoc.

Înaintea ultimelor două runde, Saracens are 33 de puncte și este a doua în clasament. Sâmbătă va înfrunta în deplasare liderul Steaua București, ar în ultima rundă va câștiga la masa verde meciul cu retrasa Politehnica Iași. Duelul pentru poziția secundă se dă până în ultima etapă cu CSM București (32 puncte) și CSM Știința Baia Mare (30 puncte).

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *