Titlul rămâne în Banat!


Deja-vu în Superliga Națională de rugby; finală Timișoara – Baia Mare și trofeul merge în… Ronaț! Trofeul campioanei rămâne în Banat pnetru al treilea sezon consecutiv după 21-15 în finala de la București încheiată de puține momente.

”Noi nu jucăm finale, noi le câștigăm” este îndemnul după care se ghidează clubul din Ronaț ce se poate lăuda cu un procentaj extraordinar pentru orice sport: 10 finale jucate și 10 victorii!. Practic de fiecare dată când au ajuns în ultimul act al unei întreceri interne au și câștigat trofeul pus în joc.

Nu s-a întâmplat altfel nici sâmbătă, în ultimul act al actualei ediții a Superligii disputat la București. Adversarul preferat al sarazinilor din finale, CSM Știința Baia Mare, s-a recunoscut învinsă din nou – pentru a noua oară în acești opt ani. Timișorenii conduși de cuplul Chester Williams – Sosene Anesi s-au impus cu 21-15 câștigând un nou titlu de campioană, al cincilea din istorie, salvând un sezon plin de eșecuri.

Băimărenii au deschis tabela printr-un dropgol semnat de Taniela, dar timișorenii au răsturnat imediat scorul prin eseurile lui Jack Umaga și Tangimana Fonovai, respectiv o transformare a lui Luke Samoa. În finalul primei reprize Jody Rose a făcut un înainte intenționat și a fost eliminat pentru 10 minute, moment speculat de băimăreni care au reușit un eseu pentru 12-8 la pauză.

Timișorenii au interpretat perfect partitura în partea a doua, jucând bine în apărare și punând presiune pe adversar. Presiune ce s-a concretizat cu trei penalități reușite de Samoa și doar un eseu încasat transformat de același Taniela. Prea puțin pentru ca băimărenii se le fure trofeul campionilor: 21-15.

Saracens: Badiu, Rădoi, Doge – Stewart, Drenceanu – Neculau, Rus, Morrison – Luiters, Rose – Shennan, Umaga, Tangimana, Fercu – Samoa. Rezerve: Sabău, Taupaki, Mariș, Lazăr, Seniloli, Conache, Popa, Simionescu.

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *