ACS Poli, cea mai grăbită dintre divizionarele secunde


Mai interesantă ca niciodată se anunță liga secundă din fotbalul românesc în sezonul ce va începe peste ceva mai mult de o lună. Cu trei cluburi timișorene între care rivalitatea pare mai mare ca oricând și cu nume importante în fotbalul românesc, eșalonul al doilea va fi un campionat de urmărit.

Fosta prim-divizionară ACS Poli este cea mai harnică dintre cele trei cluburi timișorene din Liga a 2-a. Gruparea de pe Dan Păltinișanu s-a reunit luni cu un antrenor nou în persoana lui Ionel Ganea.

ACS Poli vrea să petreacă un singur sezon în Liga 2 și pentru asta a schimbat antrenorul și va schimba și liniile de jucători. Ionel Ganea a intrat de luni în pâine la reunirea cea mai timpurie dintre echipele de liga secundă. ”Am vrut să vin aici deoarece este un proiect nou și mie, ca antrenor, îmi convine pentru că pot începe totul de la zero. Primul obiectiv este să cristalizăm o formație cât mai competitivă, să începem sezonul. Îmi doresc să fac performanță la acest club”, a explicat Ganea la reunire.

Fostul internațional nu va avea la dispoziție un lot asemănător cu cel care a evoluat în Liga 1. Au rămas Marius Curileac, Mădălin Smaranda, Bogdan Străuţ, Octavian Drăghici, Cristian Pădurariu, Alexandru Popovici, Andrei Artean, Cosmin Bîrnoi, Sebastian Velcotă, Cristian Melinte, Denis Haruţ, Raul Cochinţu şi Lucian Oprea. Acestora li se vor adăuga jucătorii care revin după împrumuturi, cazul lui Doman, Bocșan și alții.

ACS-ul va rămâne în pregătire la baza proprie în următoarele două săptămâni după care va avea parte de un cantonament. Locația încă nu a fost stabilită.

Vecinele ASU Politehnica și Ripensia au primit câteva zile în plus de vacanță. Ripi începe munca pentru al doilea sezon în eșalonul secund în 28 iunie. Sub comanda aceluiași Ciprian Urican, roș-galbenii vor pleca în cantonament în Ungaria, la Bekescsaba, în perioada 8-16 iulie, unde are programate și câteva jocuri amicale.

ASU își sună reunirea în 2 iulie sub comanda noului tehnician Cosmin Petruescu. Violeții vor pleca în cantonament în 8 iulie, la Săntămăria Orlea, în zona Hațegului.

Liga a 2-a va debuta în data de 4 august, programul urmând a fi stabilit în luna iulie. Tot atunci FRF speră să obțină mărirea numărului de promovate în prima ligă, la patru, și implicit să crească interesul pentru eșalonul secund.

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *