Două pentru națională


SCM Timișoara dă două jucătoare la naționale feminină de baschet. Dora Ardelean și Adina Stoiedin vor evolua sub tricolor în turneul amical din Cehia.

Dora Ardelean și Adina Stoiedin reprezintă SCM-ul timișorean la prima acțiune a verii pentru lotul național. Selecționata condusă de Dragan Petricevic susține între 19 și 21 iunie trei meciuri tari de verificare. Turneul are loc la Karlovy Vary cu participarea Cehiei, Chinei și Turciei.

”Acvilele” joacă în 19 iunie cu Cehia, în 20 iunie cu China, iar în 21 iunie cu Turcia. Jocurile amicale fac parte din pregătirea naționalei pentru preliminariile Campionatului European din 2019. Tricolorele mai au de susținut două jocuri în grupa de calificare E, în toamnă cu Franța și Finlanda. Dora Ardelean, 23 de ani, a fost singura folosită în meciurile din preliminarii. A adunat 25 de minute și și-a trecut în cont 6 puncte.

Stoiedin este și ea o obișnuită a naționalei, însă accidentarea suferită în urmă cu doi ani a scos-o din circuit. În circuitul naționalei se numără și timișorencenele Ancuța Stoenescu și AneMarie Părău, însă cele două experimentate jucătoare nu au fost convocate pentru aceste meciuri de verificare.

SCM Timișoara a încheiat sezonul intern pe poziția a cincea din postura de echipă nou-promovată.

 

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *