Mergem în Europa!


Și totuși campioana României va juca în cupele europene la rugby în sezonul viitor. Timișoara Saracens se numără printre cele 20 de formații confirmate de în grupele Challenge Cup ediția 2018-2019.

Punct final în campania de calificare în cupele europene la rugby pentru un club românesc. SCM Timișoara Saracens va reprezenta Superliga Națională în Challenge Cup începând din această toamnă. Este a doua prezență a bănățenilor în grupele acestei competiții, una realizată cu infinit mai multe emoții decât prima calificare.

În primul rând pentru că a venit când nimeni nu se mai aștepta și în al doilea rând pentru că a necesitat ședințe peste ședințe pentru ca această șansă să fie fructificată.

EPCR o eliminase pe Heidelberger RK din Challenge Cup pentru că era patronată de șeful lui Stade Francais. Și prima invitată în grupe a fost trupa din Ronaț. În mod normal o invitație ce nu se refuză, însă situația deloc roz a sarazinilor a necesitat zile întregi de analize.

Considerăm că această oportunitate unică nu trebuie ratată, ținând seama și de situația în care se află în această perioadă rugby-ul românesc și considerăm că invitația EPCR și participarea noastră în Challenge Cup nu pot fi decât un semn de bun augur din partea Europei în ceea ce privește valoarea Timișoarei Saracens și implicit a jucătorilor noștri. S-au făcut eforturi consistente, concrete, pentru acoperirea în condiții decente a bugetului necesar participării în Challenge Cup”, a precizat șeful SCM-ului, Radu Țoancă.

EPCR a confirmat luni dimineață tabloul întreg pentru Challenge Cup, ediția 2018/2019 și Timișoara se numără prntre cele 20 de participante. Tragerea la sorți a grupelor va avea loc în 20 iunie, iar adversarii bănățenilor se vor alege dintre: La Rochelle, Pau, ASM Clermont Auvergne, Bordeaux-Bègles, Agen, Stade Français Paris, Perpignan, Grenoble (toate din Franța), Sale Sharks, Northampton Saints, Harlequins, Worcester Warriors, Bristol Bears (toate din Anglia), Ospreys, Connacht Rugby (ambele din Irlanda), Dragons (Țara Galilor), Benetton Rugby, Zebre Rugby Club (ambele din Italia) și Enisei-STM (Rusia).

 

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *