Sorți favorabili în Cupa Challenge


UVT Agroland Timișoara va avea parte de un debut accesibil în cupele europene. Sorții îi scot în fața o gruparea maghiară sau una slovenă în 16-imile Cupei Challenge.

Ocupanta poziției a cincea în Divizia A1 de volei feminin se poate considera norocoasă la tragerea la sorți a meciurilor din Challenge Cup. În primul rând pentru că UVT Agroland a fost inclusă în urna capilor de serie și a fost acceptată direct pe tabloul principal. Apoi pentru că numele primului adversar nu este unul de speriat, Vasas Budapesta (Ungaria) sau Formula Formis Rogoza (Slovenia).

Fetele pregătite de Bogdan Paul vor sta pe ochii pe dubla dintre cele două teamuri, la începutul lunii noiembrie, urmând a-și studia viitoarea oponentă. Timișorencele vor disputa primul joc în deplasare, în 27/29 noiembrie, iar returul în propria sală în 4/6 noiembrie.

Sunt încântat că vom debuta în Europa. La prima vedere, poate să pară o tragere facilă, dar nu ne permitem să tratăm de sus niciun adversar, mai ales că noi nu avem experiență în cupele europene. Vom pregăti meciurile, inclusiv prin construcția lotului, în așa fel încât să putem să depășim cât mai multe tururi în Cupa Challenge. Sigur, pe hârtie, campionatul nostru este mai puternic decât cele din Slovenia și Ungaria, dar, repet, vom trata extrem de serios aceaste întâlniri.

Mă bucur că nu trebuie să ne deplasăm în Rusia și Turcia și că am intrat direct pe tabloul principal. Ne-am dorit să punem Timișoara pe harta voleiului românesc în prima fază. Sigur, la nivelul nostru, vrem să contăm și în Cupa Challenge și să facem o figură frumoasă măcar între echipele din țările din Europa Centrală”, a explicat și președintele grupării, Horia Cardoș.

Interesant e că Timișul ar putea avea două echipe pe tabloul principal din Cupa Chalenge. Asta dacă și CSM Lugoj va reuși să treacă de competiția preliminară Liga Balcanică, în care va participa la începutul toamnei. Lugojencele se află la cea de-a treia participare în întrecerea balcanică.

 

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *