Wild-card pentru Challenge Cup?!


Proaspăta campioană SCM Timișoara Saracens ar putea să prindă grupele Challenge Cup din această toamnă, grație unui wild-card pe care EPCR îl va acorda în perioada următoare. Heidelberger RK a fost declarată incompatibilă.

Știrile se succed cu repeziciune în prima săptămână de vacanță a rugbiștilor timișoreni. La nici 24 de ore de la vestea că l-au pierdut pe finanțatorul Dan Dinu, campionii din Ronaț au primit încă o știre importantă. Și anume aceea că ar putea ajunge în Challenge Cup chiar din această toamnă; beneficiind de un wild-card din partea organizatorilor.

EPCR a anunțat joi într-un comunicat că nu poate permite campioanei Germaniei să participe în grupele competiției. Heidelberger RK are același patron ca și o altă participantă în Challenge Cup – Stade Francais -, și anume pe miliardarul Hans Peter Wild. Regulamentul întrecerii interzice acest lucru pentru simplul motiv că ar putea influența parcursul unuia dintre cele două cluburi.

Ca atare va fi anunțată foarte curând o înlocuitoare, iar în mod cert primele opțiuni ale EPCR-ului vizează echipele învinse în baraj: în primul rând SCM Timișoara Saracens, eliminată chiar de nemți în meciul decisiv și apoi rușii de la Krasny-Yar, scoși din competiție de conaționalii de la Enisei STM.

Anunțul va fi făcut în următoarele zile pentru că în 20 iunie are loc tragerea la sorți a grupelor Challenge Cup și EPCR vrea să fie totul clar.

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *