Emoțiile verii pentru campioana Informatica


Cele trei trofee cucerite în acest sezon nu au adus liniștea în curtea clubului Informatica Timișoara. Campioana României la futsal nu are timp să se gândească la debutul în Champions League pentru că e pe cale să își piardă vedetele.

Nicio vară fără emoții pentru cea mai bună echipă din futsalul românesc. Informatica a dominat stagiunea precedentă câștigând toate cele trei trofee interne – campionatul, Cupa României și Supercupa – și se pregătește să iasă în Europa. Perspectiva prezenței în Champions League nu are darul de a aduce stabilitatea în curtea violeților pentru că oamenii de bază sunt asaltați cu oferte consistente de cluburi din străinătate.

Brazilienii Savio, Felipe Oliveira și sârbii Rakic și Simic sunt în vizorul mai multor grupări puternice și au șanse minime de a rămâne la Timișoara. Antrenorul-jucător Robert Lupu nu vede prea multe opțiuni de a-și păstra vedetele în această vară: ”Cred că e greu să îi păstrăm. Au oferte foarte bune de afară. Dacă vor pleca trebuie să reconstruim și asta se va vedea în rezultatele echipei”.

Informația apare cu doar ceva mai mult de o lună de startul sezonului și de debutul în Champions League. Informatica este gazdă a unei grupe de calificare în turneul european, în perioada 28 august – 2 septembrie. În sala Constantin Jude vor ajunge Lynx FC (Gibraltar) și campioana Turciei, care urmează a fi decisă. Doar echipa de pe primul loc va merge în grupele principale ale competiției, în cazul Informaticii în grupa din Letonia programată în luna octombrie.

Cu o săptămână înaintea meciurilor europene, în 22 august e programat startul întrecerii interne, Supercupa României.

Și vara anului 2017 a fost agitată pentru informaticieni; atunci confruntați cu probleme financiare au fost la un pas să se destrame.

 

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *