Mișcare în Ronaț


Vacanța s-a încheiat și pentru campioana la rugby a României; SCM Timișoara Saracens a pornit motoarele pentru pregătirea unui nou sezon. O reunire săracă în Ronaț, la propriu și la figurat…

Niciun nume nou la primul antrenament al noului sezon pentru cea mai bună trupă din rugbyul românesc. Campioana ultimelor trei ediții ale Superligii s-a reunit după 6 săptămâni binemeritate de vacanță și cu mai bine de trei săptămâni până la debutul noii stagiuni.

Din păcate veștile nu sunt tocmai bune după această vacanță. Lotul s-a subțiat numeric și valoric odată cu plecările deja anunțate ale lui Ionel Badiu, Henry Seniloli și Tangimana Fonovai. În locul lor nu a venit nimeni, fapt mai rar întâmplat în ultimii ani… S-au întors însă rugbiștii ce au evoluat sub formă de împrumut la Dinamo în această primăvară: Marius Iftimiciuc și George Tătăruș.

Reunirea a stat însă sub semnul incertitudinii ce planează asupra situației financiare a clubului SCM Timișoara. Mai exact asupra restanțelor salariale. ”Situația financiară te afectează în viața de sportiv, fiecare are o familie, cheltuieli. Anul trecut din aceleași motive am avut suișuri și coborâșuri. De opt ani de când am venit aici tot aștept să văd îndeplinite planurile care ni s-au prezentat atunci. Cu siguranță eu nu o să mai văd arena asta modernizată, sper ca măcar colegii mai tineri să reușească. Sperăm ca lucrurile să se rezolve pentru că ne așteaptă un sezon foarte greu, cu meciuri multe și obiective”, a punctat căpitanul Vasile Rus.

Confirmat în poziția de antrenor principal, neo-zeelandezul Sosene Anesi a vorbit despe necesitatea aducerii unui mijlocaș la grămadă, însă totul depinde de bugetul clubului.

Sezonul este inaugurat în 11 august, în Cupa Regelui, cu o partidă eliminatorie în compania nou-promovatei Stejarul Buzău. Superliga va debuta în 8 septembrie, Cupa României în 10 noiembrie, iar în 12 octombrie încep testele din Cupa Challenge.

 

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *