“Să mergem cât mai departe posibil”


UVT Agroland Timișoara va readuce cupele europene de volei pe meleagurile timișorene; fetele conduse de Bogdan Paul vor debuta în toamnă în Cupa Challenge și își doresc un traseu cât mai lung.

Și vor avea parte, cel puțin pe hârtie, de un adversar accesibil pentru că sorții au stabilit că Agroland intră direct în 16-imi unde va înfrunta o echipă venită din preliminarii. Aceasta va fi Formula Formis Rogoza (Slovenia, locul 3) și Vasas Budapesta (Ungaria, locul 6). Dubla se va desfășura în 27/29 noiembrie în deplasare, cu returul la Timișoara în 4/6 decembrie.

Timișorencele vor sta cu ochii pe dubla dintre slovene și maghiare. ”Era de așteptat ca în primul tur să nu întâlnim o echipă puternică, chiar dacă sorții puteau să ne rezerve o formație din Turcia. Eu cred că atât campionatul din Ungaria, cât și campionatul din Slovenia au câștigat în valoare în ultimii ani și va trebui să fim atenți indiferent de echipa pe care o vom întâlni.

Nu am niciun fel de preferință. Va câștiga echipa care va fi mai puternică, astfel încât nu cred că pentru noi este cu adevărat un plus sau un minus, indiferent de formația pe care o vom avea ca adversară”, a explicat tehnicianul celor de la Agroland.

În cazul unui rezultat pozitiv, studentele pot înfrunta în faza superioară un adversar din același campionat al Sloveniei. CEV a stabilit și împerecherea echipelor în optimi, iar pe partea UVT-ului se află învingătoare duelului dintre LP Kangasala (Finlanda) – GEN-I Volley Nova Gorica (Slovenia)/Strabag Bratislava (Slovacia).

Timișorencele speră la o campanie cât mai lungă în Cupa Challenge. ”Chiar dacă este primul an în cupele europene, dorința este să mergem cât mai departe posibil. Este parcursul sănătos al unul club care vrea să se dezvolte”, anunță Paul Bogdan.

 

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *