SCM desființează baschetul feminin!


Una după alta vin veștile teribile pentru baschetul timișorean. SCM Timișoara a oprit proiectul echipei feminine și asistăm la cea de-a doua retragere din aceste zile.

Retragerea din campionat a celor de la BC Timba a fost doar vârful icebergului pentru sportul timișorean. Două zile mai târziu echipa feminină de la SCM a fost desființată din aceleași motive: cele financiare! Bomba a venit miercuri seara, când siteul clubului a informat despre dizolvarea echipei feminine de baschet în urma unei decizii a Consiliului de Administrație.

Îmi pare foarte-foarte rău de fete, îmi pare rău că s-a luat decizia de a se desființa această echipă, dar totul se întâmplă din cauza problemelor financiare. Totul se restrânge în acest sezon și vorbesc la nivel de SCM, unde nu suntem doar noi, sunt mai multe secții și toate au aceeași problemă. Nu am fost martor la această decizie a Consiliului de Administrație, din care și eu fac parte, pentru că eram în concediu. S-a votat în unanimitate”, a anunțat președintele secției, Ilie Trițoiu.

Curios este că decizia vine la doar doi ani de la înființarea echipei feminine, dar este un serios semnal de alarmă că SCM-ul este secătuit și sunt necesare măsuri serioase. Practic a fost sacrifcat baschetul feminin pentru a salva echipa masculină; care oricum probabil va exista la limita supraviețuirii după cum a anunțat același Ilie Trițoiu.

Mai sunt de rezolvat două salarii pentru jucători, însă mai avem de încheiat conturile cu furnizorii de echipament, de medicamente, cu cei care ne-au asigurat masa, cu firma de transport, cu hotelurile unde am locuit în țară. Probabil vom pierde mulți alți jucători: nu avem cum să-i ținem, pentru că nu avem nicio certitudine că lucrurile se vor rezolva favorabil pentru ei. Putem spune că vom lua totul de la zero, la nivel de lot și de bancă tehnică”, a spus Trițoiu.

În prima fază au părăsit deja echipa antrenorul Tudor Costescu și unul dintre tinerii de perspectivă, Lucas Tohătan. Iar lista plecărilor va continua…

 

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *