Cupa Politehnica, invitație la handbal


A devenit deja o tradiție ca turneul Cupa Politehnica să prefațeze startul sezonului pentru handbaliștii timișoreni. În 24 și 25 august are loc ediția 2018 cu participarea gazdelor, a colegelor de eșalon Minaur Baia Mare, Universitatea Cluj și a sârbilor de la Metaloplastika Sabac.

Cu o vechime de cinci decenii turneu Cupa Politehnica se dispută și în această vară. Programul turneului cuprinde cele două categorii de vârstă și ambele competiții se desfășoară sub forma unor semifinale, în urma cărora se vor stabili finalele mici, respectiv mari. La seniori, se joacă în două zile, vineri și sâmbătă, iar la juniori într-o singură zi – sâmbătă. Toate meciurile au loc la sala Constantin Jude.

Elevii conduși de Pero Milosevic înfruntă pe Universitatea Cluj, vineri, ora 17, în deschiderea turneului de seniori. În meciul doi se înfruntă Minaur Baia Mare și Metaloplastika Sabac. Sâmbătă au loc finalele. În întrecerea juniorilor participă SCM Politehnica, Mako KC (Ungaria), CSM Școlar Reșița și ACS Alpha Oradea.

Prima ediție a turneului amical s-a disputat în anul 1968 cu participarea echipelor Politehnica, Tehnometal Timișoara, MP Stockholm și selecționata Berlinului de Vest. Cea mai valoroasă ediție a fost incontestabil cea din 2007 cu participarea a trei cluburi din Liga Campionilor: Portland San Antonio, Pick Szeged și Partizan Belgrad.

 

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *