Doar finala mică în Cupa Regelui


Final de drum în Cupa Regelui pentru SCM Timișoara Saracens. Afectați cu destule probleme, campionii au pierdut în duelul din semifinale cu CSM București, scor 8-31.

Rugbiștii timișoreni și-au luat gândul de la câștigarea Cupei Regelui în sezonul patru. CSM București le-a oprit drumul către finala competiției în penultimul act cu un eșec sever: 8-31. Saracens rămâne astfel doar cu trofeul cucerit în ediția inaugurală al Cupei Regelui.

Semifinala de sâmbătă a fost adjudecată destul de clar de gruparea din capitală și confirmă situația din cele două tabere. În Ronaț nu este deloc liniște după cea mai slabă campanie de transferuri; în plus restanțele salariale au ajuns aproape la 3 luni și unii jucători s-au declarat indisponibili pentru acest meci. Clubul din capitală este singurul scutit de emoții economice în acest moment și a fost cel mai activ pe piația transferurilor.

Partida de la Cluj a stat sub semnul echilibrului doar în prima repriză, una încheiată cu 8-12 după ce Saracens a condus pentru o scurtă perioadă de timp prin eseul lui Eugen Căpățână. Luke Samoa a punctat dintr-o penalitate, însă aveau să fie ultimele puncte reușite de bănățeni până la finalul timpului regulamentar. Bucureștenii au jucat totul la bețe și noul venit Florin Vlaicu a transformat 8 penalități înainte ca un eseu transformat să consfințească scorul final: 31-8.

Elevii lui Sosene Anesi au avut trei eliminări temporare în acest joc: Vasile Rus, Dorin Lazăr și Jody Rose. Peste o săptămână, timișorenii vor disputa finala mică a Cupei contra băimărenilor de la CSM Știința, în timp ce finala mare va fi o afacere 100% bucureșteană între Steaua și CSM.

Saracens: Taupaki, Căpățână, Doge – Stewart, Iftimiciuc – Neculau, Rus, Morrison – Conache, Rose – Shennan, Manumua, Fercu, Zaharia – Samoa. Rezerve: Rădoi, Mariș, Halalilo, Mureșan, Whitehurst, Lazăr, Rupanu, Lemnaru.

 

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *