Pariurile, între distracție și dorința de a câștiga bani


Știm cu toții că pariurile au fost făcute pentru distracție și divertisment, însă o parte dintre consumatorii de adrenalină își doresc mai mult decât atât, și anume să realizeze profit în mod constant. Care este însă varianta mai bună și ce așteptări ar trebui să aibă orice persoană care începe să parieze? Despre toate aceste vom discuta în cele ce urmează.

Oricine începe să tatoneze cu pariurile sportive trebuie să fie conștient de faptul că pierderea face parte din joc. Mai exact, trebuie să știe că fiecare leu investit poate fi pierdut într-o clipă, indiferent de cât de sigur pare să fie un anumit pronostic. Putem folosi ca exemplu finala Ligii Campionilor din 2005 de la Istanbul, acolo unde AC Milan conducea la pauză în fața celor de la Liverpool cu scorul de 3-0. Dacă suntem onești, este evident că oricare dintre noi s-ar fi gândit că să mizeze o sumă mare pe victoria italienilor ar fi fost efectiv bani făcuți ușor, negândindu-se că acel pronostic cu o cotă de aproximativ 1.01 ar putea fi pierzător. Și totuși, s-a întâmplat…

Bun, este adevărat că astfel de lucruri nu se întâmplă chiar în fiecare zi, însă nu există sezon în care să nu avem nenumărate rezultate bombă, fapt pentru care este extrem de important să nu intrăm niciodată all-in, să nu riscăm niciodată tot, sau chiar să facem greșeli mai mari, cum ar fi să ne împrumutăm de bani sau să folosim banii destinați altor cheltuieli pentru a paria. Această mare greșeala o comit deseori pariorii naivi care se lasă păcăliți de vânzătorii de ponturi de pe Facebook și de pe alte site-uri, care pretind că dețin informații de la meciuri aranjate și tot felul de minciuni. Aceștia falsifică imagini, filmulețe, bilete și istoricul de pariuri, pentru a da impresia că ceea ce vând este chiar „pe bune”, cu toții însă nu sunt altceva decât niște escroci. Așa că sfatul de bază la acest capitol este: nu da niciodată bani pentru ponturi și nu risca niciodată toți banii, indiferent de cât de sigur pare să fie pronosticul vizat.

Acum că am înțeles faptul că pierderile fac parte din joc, trebuie să învățăm cum să depășim aceste momente. Cel mai important lucru pentru a face asta este să aplicăm o strategie precaută de gestionare a mizelor, adică să mizăm între 2% și 4% din banca noastră inițială pe fiecare pariu și să nu dăm curs tentației de a mări miza atunci când lucrurile merg prost. Jucând astfel și alegând numai ponturi de valoare, adică predicții la care noi estimăm că probabilitățile calculate de agenții sunt mai mari decât ar trebui să fie, vom avea de câștigat pe termen lung dacă analizăm cu mare atenție ponturile și cântărim bine fiecare argument.

Totuși, nu este suficient să stabilim cele mai bune pronosticuri pentru a avea succes la pariuri. Avem nevoie de disciplină de fier în ceea ce privește management-ul banilor, precum și să mizăm de fiecare dată la casa de pariuri online care oferă cele mai mari cote pentru fiecare pronostic în parte. Deși profesioniștii o fac, nu este cazul să ne înregistrăm la chiar toate agențiile de pariuri online, ci măcar la câteva. Iată un clasament cu cele mai bune case de pariuri sportive online care sunt licențiate în România. Având conturi deschise și verificate la 3-4 operatori de top, precum și fonduri în fiecare dintre acestea, vom putea specula de fiecare dată cele mai valoroase cote din piață, lucru care pe termen lung ne va rotunji veniturile în mod substanțial – cu mult mai mult decât pare la prima vedere.

În cele din urmă nu-ți rămâne decât să te aștepți la neașteptat și să gândești totul pe termen lung, să încerci să te concentrezi pe sporturile și campionatele pe care le urmărești și să nu te aștepți la rezultate rapide.

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *