Saracens triumfă în derby


Revenirea în Ronaț a fost de bun augur pentru rugbiștii campioanei, învingători în fața bogatei CSM București. Luke Samoa a adus victoria gazdelor la ultima fază, 19-16.

Venită în Ronaț din postura singurei echipe neînvinse din acest sezon, CSM București a fost învinsă de campioana ultimelor trei ediții de campionat. SCM Timișoara Saracens a demonstrat încă o dată că știe să abordeze meciurile importante și a obținut o victorie meritată. Elevii lui Sosene Anesi au condus pe durata întregului joc dar s-au văzut egalați în ultimele minute. La ultima fază penalitatea lui Samoa a tranșat învingătoarea.

Timișorenii erau la conducere din minutul 5 prin eseul lui Neculau și transformarea lui Samoa. Fundașul gazdelor a mai adus trei puncte dintr-o penalitate, în timp ce oaspeții au punctat și ei de la distanță prin Vlaicu pentru scorul pauzei 10-3. Sarazinii s-au desprins la reluare cu două lovituri ale lui Samoa, însă răspunsul oaspeților a venit prin eseurile lui Gigauri și Jarrid, respectiv o penalitate semnată de Vlaicu.

Cu patru minute rămase de jucat tabela era în echilibru, 16-16, dar Saracens și-a jucat bine cartea în ultimele secunde și au obținut o penalitate pe care Samoa a fructificat-o.

Înfrângerea din Ronaț o coboară pe CSM din fruntea Superligii, acolo unde o regăsim acum pe Steaua (învingătoare cu 19-15 la Baia Mare). Timișoara e pe locul 3, cu 14 puncte, la patru lungimi de prima poziție. În runda următoare, ultima programată înaintea debutul din Challenge Cup, Timișoara merge în capitală pentru partida cu Dinamo – codașa surprinzătoare a Superligii.

Saracens: Taupaki, Căpățînă, Pungea – Mureșan, Iftimiciuc – Neculau, Rus, Morrison – Conache, Rose – Shennan, Popa, Fercu, Lemnaru – Samoa. Rezerve: Rădoi, Halalilo, Doge, Tătăruș, Whitehurst, Rupanu, Zaharia, Simionescu.

 

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *