Se deschide stagiunea în Ronaț!


Tripla campioană începe sâmbătă cursa pentru câștigarea unui nou titlu în Superliga Națională de rugby. La fel ca în Cupa Regelui, startul programează un duel cu nou-promovata Gloria Buzău.

Sâmbătă începe campionatul rugbistic; un nou sezon în care toți ochii vor sta pe echipa campioană ce trebuie să confirme încă o dată. SCM Timișoara Saracens este câștigătoarea ultimelor trei ediții ale Superligii și presiunea este direct proporțională. Misiunea se anunță dificilă pe de o parte pentru că persistă percepția că lotul bănățenilor este slăbit față de ultimul campionat, iar pe de altă parte pentru că în continuare problemele financiare nu au fost rezolvate de Primărie.

Sarazinii se prezintă la startul Superligii cu două transferuri, englezul Thomas Whitehurst care a prins minute și în Cupa Regelui, respectiv cu sud-africanul Henri Bostoff Bossau, un pilier sosit recent în Ronaț. Puțin comparativ cu sezoanele precedente ori cu mutările efectuate de rivalele la podium. Rămâne de văzut ce impact vor avea aceste mutări în meciurile campionatului.

Elevii lui Sosene Anesi încep campionatul cu stomacul gol pentru că restanțele salariale încă nu s-au achitat ajungând la trei luni! Totuși ultimele promisiuni indică săptămâna viitoare ca fiind momentul în care se vor achita mare parte din datoriile salariale de către Primăria Timișoara prin intermediul SCM-ului. Ultima promisiune a adus la sentimente mai bune pe veteranii din Ronaț, cei care boicotaseră jocurile din Cupa Regelui tocmai din acest motiv.

Primul joc al Superligii are loc sâmbătă dimineața, ora 11, în Ronaț. Antrenorul Sosene Anesi a anunțat lotul cu care va aborda acest prim joc din campionat: Halalilo, Sabău, Pungea – Stewart, Iftimiciuc – Morrison, Rus, Whitehurst – Conache, Rose – Fercu, Manumua, Popa, Zaharia – Samoa. Rezerve: Căpățînă, Boshoff, Mariș, Drenceanu, Mureșan, Rupanu, Shennan, Lemnaru.

 

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *