Succes în primul derby din Superligă


Campioana a tranșat primul derby al Superligii Naționale de rugby. Saracens s-a impus cu 32-26 în primul episod al clasicului cu zimbrii maramureșeni.

Mult rugby de calitate sâmbătă dimineața în Ronaț. Campioanele acestui deceniu au oferit cel mai interesant joc al campionatului. SCM Timișoara Saracens a câștigat partida cu CSM Știința Baia Mare, primul derby al stagiunii. Un meci cu o desfășurare spectaculoasă, gazdele sprintând spre 21-0 pentru ca apoi să se vadă aproape egalată, 21-19. Imediat după pauză s-a făcut 29-19 și 29-26 iar chiar înainte finalului Rose a adus liniștea cu un dropgol.

Eseurile lui Stewart, Fercu și Zaharia, toate transformate de Samoa au adus sarazinilor un nesperat 21-0 după primul sfert de oră. A urmat o eliminare temporară pentru gazde și maramureșenii au punctat din trei eseuri: Țala, Apostol, Alexe; doar primele două fiind transformate.

Și în repriza secundă Timișoara a avut un start excelent și a punctat prin penalitatea lui Samoa și eseul lui Pungea pentru un avans liniștitor de zece lungimi. Însă din nou o infracțiune a lăsat trupa gazdă în 14 oameni și a venit și eseul oaspeților, autor Alexe, plus două puncte suplimentare Ratu. Tabela a fost închisă de dropgolul lui Rose din minutul 78.

Ne-am făcut singuri jocul greu dar suntem ușurați că am obținut cele patru puncte echivalente victoriei, adică exact ce ne-am propus. Trebuie să luăm tot ce e pozitiv din acest meci și să învățăm cu adevărat pentru meciul din runda următoare cu Steaua, pentru că nu va fi ușor” a punctat antrenorul timișorenilor, Sosene Anesi.

Timișoara adună patru puncte și ocupă poziția a treia cu un total de 9 puncte, în spatele teamurilor Steaua București și CSM București. Acestea vor fi și adversarele pentru Saracens în următoarele două etape.

 

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *