Dragoni mai tari ca sarazinii în debutul Challenge Cup


Campioana României a pornit cu stângul în cea de-a doua experiență europeană în Challenge Cup. Sarazinii au luat din nou pulsul rugbyului european și al ecartului care ne desparte de lumea bună în duelul cu Newport Dragons, 17-54.

Start în Challenge Cup pentru SCM Timișoara Saracens; cea de-a doua experiență europeană pare să fie trasă la indigo cu prima participare. Bănățenii nu prea au avut nicio șansă la duelul cu Newport Dragons, meciul de debut în actuala ediție. Considerată a fi cea mai accesibilă partidă din grupa I, partida de pe Dan Păltinișanu a fost la dispoziția galezilor: 54-17.

Saracens a condus doar pentru 5 minute, după penalitatea lui Luke Samoa din minutul 3. Gazdele au mai avut o tresărire după eseul lui Umaga pentru 10-7, însă apoi galezii au dictat ritmul. Cu opt eseuri marcate, Dragons a făcut o demonstrație de forță și a obținut ceea ce și-a propus, un succes de 5 puncte.

Timișoara a capotat în partea secundă, perioadă în care a reușit doar un eseu semnat de Simionescu și transformat de Samoa. Punctele oaspeților a venit de la căpitanul Dee (2 eseuri), Brown (1 eseu), Howells (1 eseu), Evans (1 eseu), Griffiths (1 eseu), Davies (1 eseu), Lewis (6 transformări) și un eseu de penalizare.

Saracens: Taupaki, Căpățână, Doge – Stewart, Mureșan – Neculau, Rus, Morrison – Conache, Rose – Fercu, Umaga, Popa, Zaharia – Samoa. Rezerve: Rădoi, Halalilo, Mariș, Iftimiciuc, Tătăruș, Popârlan, Shennan, Simionescu.

Timișoara este ultima în grupa 1 după prima etapă iar peste o săptămână merge în Franța pentru jocul cu ASM Clermont, echipa învingătoare în prima etapă cu 41-20 la Northampton.

 

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *