Fercu înscrie pentru națională în succesul cu SUA, 23-10!


Jucătorii campioanei și-au dus contribuția din plin la prima victorie românească în fața Statelor Unite. Fercu a marcat unul dintre eseurile tricolorilor în amicalul de sâmbătă seara, de la București.

România a obținut o victorie importantă în amicalul cu Statele Unite ale Americii, 23-10. Un succes la care au fost părtași și rugbiștii de la Timișoara Saracens. Fundașul Cătălin Fercu a marcat un eseu contra yankeilor ajungând astfel la cota 30 de încercări reușite sub tricolor. În afara fundașului alți 11 jucători ai campioanei au fost în teren contra SUA: din postura de titulari - Eugen Căpățână, Vasile Rus, Stelian Burcea, Jody Rus, Jack Umaga, Tangimna Fonovai; de pe banca de rezerve – Andrei Rădoi, Valentin Popârlan, Valentin Calafeteanu, Stephen Shennan, Vlăduț Popa.

Johan Van Heerden a marcat primul eseu al partidei în minutul 8, eseu transformat de Vlaicu. Câteva minute mai târziu fundașul Cătălin Fercu a semnat a doua încercare după ce a urmărit un balon trimis de Surugiu. Vlaicu a reușit o penalitate în minutul 15. La cabine s-a intrat cu 20-0 pentru că presiunea Stejarilor s-a concretizat prin eseul lui Lucaci.

Americanii au arătat altceva în partea a doua, Will Holder reușind primul eseu al oaspeților precum și transformarea. Gazdele au rezistat cu brio asalturilor nord-americanilor și în inferioritate numerică după eliminare temporară a lui Căpățână. Același Holder avea să mai puncteze dintr-o penalitate în minutul 70, dar scorul final l-a stabilit Vlaicu dintr-o lovitură de pedeapsă: 23-10. Victorie pentru România, prima după 17 ani de așteptare în fața yankeilor.

Ne dorim foarte mult să avem o continuitate în ceea ce am jucat anul acesta, iar pentru meciurile test de acum primul obiectiv a fost să câștigăm cu SUA. Urmează partida cu reprezentativa Canadei, va fi un meci total diferit, dar vom intra pe teren să câștigăm. Vom sărbători un pic victoria din această seară, însă de mâine începem pregătirea meciului următor. Așteptăm cât mai mult mulți iubitori ai sportului în tribună, pentru noi ar fi o onoare sa îi avem alături”, a subliniat la final  căpitanul Stelian Burcea.

Pentru naționala României condusă de selecționerul Lynn Howells urmează în 18 noiembrie un alt amical important, contra Canadei, și în 26 noiembrie duelul cu Uruguay.


Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *