Chester Williams vine la RCM Timisoara!


Moş Crăciun a fost darnic cu rugbiştii timişoreni şi le-a adus acestora un antrenor celebru. Sud-africanul Chester Williams este noul tehnician principal al formaţiei RCM mvt Universitatea Timişoara şi omul care trebuie să aducă în Banat primul titlu de campioană după 40 de ani.

Williams vine la Timişoara în 23 ianuarie la o saptamana dupa reunirea din 16 ianuarie a echipei. Pe langa plusul tehnico-tactic castigat odata cu aducerea sa, Chester reprezintă totodată şi o importantă lovitură de imagine pentru rugbiul bănăţean. Oficialii grupării din Ronaţ au anunţat miercuri ajungerea la o înţelegere cu unul dintre sportivii legendari ai sud-africanilor.

Chester Williams, poreclit The Black Pearl, a fost singurul jucător de culoare din echipa care a câştigat Cupa Mondială din 1995, fiind considerat liantul dintre Springboks şi preşedintele Nelson Mandela într-un moment în care ţara purta încă însemnele apartheid-ului. Antrenorul în vârstă de 41 de ani şi-a jucat apoi propriul rol în filmul Invictus regizat de Clint Eastwood.

Chester Williams va fi antrenorul nostru pentru următorii doi ani. L-am adus din dorinţa de a face performanţă şi din nevoia de a avea un atu important în creearea unei echipe frumoase la Timişoara. El va face echipă pe banca tehnică cu Cosmin Cioriciu şi sperăm ca Cioriciu să înveţe cât mai mult de la o personalitate uriaşă din rugbi şi un om cu o experienţă enormă”, a explicat Dan Dinu, principalul finanţator al RCM-ului.

Sud-africanul nu se află la prima experienţă în ţara noastră, în urmă cu doi ani a îndeplinit pentru câteva luni funcţia de director tehnic la Dinamo Bucureşti. În vara acestui an Chester a fost aproape de a prelua conducerea Timişoarei, dar negocierile au căzut din cauza apropiatei Cupe Mondiale din Noua Zeelanda in care sud-africanul a fost implicat.


Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Publicitate