Articol scris in:

Stadion modern din toamna pentru RCM 2

Cu un milion de euro buget pentru sezonul 2011, rugbiul timişorean se pregăteşte să dea lovitura. RCM MVT Universitatea şi-a stabilit ca ţintă câştigarea titlului, însă acest lucru reprezinta doar o parte din proiectul demarat la Timişoara, proiect ce priveste si infrastructura ori atragerea copiilor spre rugbi.

Conducătorii grupării din Ronaţ pun bazele unui club solid în Banat, adică pregătesc schimbul de mâine pentru Fercu&Co şi investesc în infrastructură. În luna martie demarează lucrările de construcţie a bazei sportive ce va fi construită pe strada, coincidenta sau nu strada, Renaşterii!

„Să ne permită vremea şi începem lucrarea in Ronat, probabil în martie. Probabil în toamnă va fi gata întreaga bază sportivă ce va costa aproximativ 300.000 de euro. O bază cochetă cu teren de rugbi şi 2 de antrenament, tribună cu câteva mii de locuri, vestiare moderne şi alte facilităţi. Va fi o bază la nivelul celor din eşalonul doi francez. Lucrările nu vor afecta meciurile noastre“, spune Dan Dinu, principalul finanţator al RCM-ului.

Popularizarea rugbiului

O altă direcţie în care lucrează galben-albaştrii este aceea de a atrage lumea la rugbi. „În Timişoara e o altă cultură a sportului. Vrem să îi atragem spre rugbi pe timişoreni şi pe copiii timişorenilor. Să vină lumea la stadion să vadă un spectacol sportiv şi să bea o bere, să se relaxeze. Vom demara proiecte de promovare, am reuşit să înfiinţăm din toamnă clase de rugbi la Liceul cu Program Sportiv“, explică Dinu.

Ultimele luni au creat din RCM un brand tot mai vandabil. Dacă până recent nimeni ne le deschidea uşa rugbiştilor acum lucrurile s-au schimbat cu 180 de grade. „E foarte important că la Timişoara sunt mulţi oameni care vor să ajute. Începând cu autorităţiile locale, partenerii de afaceri sau prieteni. Nu am crezut că partenerii mei din club vor reuşi să vândă spaţiul de pe tricouri. L-au vândut pentru 25.000 de euro!”.

Interzis bisericutelor

La clubul din Ronaţ au sosit peste noapte, printre altii, nouă internaţionali, jucători cu o altă mentalitate dar cu şi alte pretenţii ori salarii. Se pune întrebare dacă nu cumva primul eşec va dezbina vestiarul în două tocmai din cauza diferenţelor salariale. „Nu vor fi bisericuţe la echipă. Fiecare jucător va fi plătit după valoare lui, asta e regula. Şi fiecare jucător are şanse egale să joace dacă se pregăteşte bine. După cum îl cunosc pe domnul Domocoş ştiu că în teren nu vor intra <numele> ci jucătorii care au dovedit că merită la antrenamente“, spune principalul finanţator Dan Dinu.

urmareste comentariile prin RSS

Sunt 2 comentarii la acest articol

  1. eu says:

    Mult succes in realizarea acestui impresionant proiect! Doamne ajuta!

  2. sandra says:

    Ca banatean dupa locul nasterii, ma bucur mult de ce vad în presa. Sper ca bunele intentii sa se realizeze si Timisoara sa redevina o forta în rugbyul românesc. Dupa parerea mea doua orase au conditiile necesare pentru a devenii într-un viitor apropiat cluburi de nivel european; Constanta si Timisoara. Cel care va miza pe termen mediu si lung va cîstiga. Timisoara are dupa mine un usor avantaj, fiind aproape un oras occidental, deci va putea mult mai usor sa atraga atît noi sponsori, dar si spectatori la meciuri. Voi urmari cu atentie (de la distanta), evolutia timisorenilor în acest campionat si le doresc mult succes

Spune-ti opinia!

* aceste campuri sunt necesare

- Toate drepturile rezervate O pagina de sport pentru vestul tarii