Articol scris in:

Memoriu respins: Poli Timişoara va evolua în eşalonul secund! 7

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins memoriile înaintate de Poli Timişoara, Gloria Bistriţa şi FC Bihor, în privinţa licenţei, grupările urmând să evolueze din sezonul viitor în Liga II, a anunţat, astăzi, site-ul oficial al forului de la Lausanne.

“Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a anunţat decizia în cele patru memorii privind cluburi româneşti de fotbal şi licenţele lor pentru sezonul 2011/2012 al primei ligi şi pentru competiţiile europene: Fotbal Club Timisoara SA vs UEFA; Fotbal Club Timisoara SA vs Federaţia Română de Fotbal; CS FC Bihor Oradea vs Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistă de Fotbal; “Club Fotbal Gloria 22″ Bistriţa vs. Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistă din România. Cele patru memorii au fost respinse şi deciziile luate de autorităţile competente din România şi de UEFA au fost confirmate în totalitate”, a anunţat TAS pe site-ul oficial.

Potrivit TAS, cluburile din România au făcut apel la 14 şi 22 iunie, toate părţile fiind de acord ca procedura să fie una de urgenţă: apelurile au fost judecate de aceeaşi comisie de arbitraj a TAS, fiind stabilit un calendar procedural cu acordul părţilor, care a inclus schimburi de corespondenţă până la 11 iulie 2011 şi audieri la 13 şi 14 iulie, la sediul TAS.

“În urma respingerii memoriilor, cele trei cluburi nu au licenţa pentru a evolua în prima ligă din România, sezonul 2011/2012, iar FC Timişoara nu are nici licenţa pentru a evolua în cupele europene în acest sezon. Întreaga documentaţie TAS, cu bazele acestei decizii, va apărea în câteva săptămâni”, menţionează TAS, pe site-ul oficial.

Vicecampioana FC Timişoara, care de curând a revenit la numele Poli Timişoara, nu a primit licenţa pentru a evolua în sezonul 2011/2012 al primului eşalon fotbalistic, în aceeaşi situaţie fiind şi gruparea Gloria Bistriţa (locul 14 în Liga I), dar şi FC Bihor, care a obţinut pe teren promovarea din Liga a II-a.

Cele trei cluburi primiseră licenţa din partea comisiei de primă instanţă a FRF, dar directorul de licenţiere a FRF, Viorel Duru, a contestat această decizie şi apelul său a fost admis. Apoi, FC Timişoara, Gloria şi FC Bihor s-au adresat TAS, iar instanţa de la Lausanne a audiat părţile, în regim de urgenţă, la 13 şi 14 iulie.

FC Timişoara nu a primit licenţa pentru datorii la bugetul statului şi faţă de clubul Benfica Lisabona din transferul fundaşului Laszlo Sepsi, iar Gloria Bistriţa pentru datorii la buget. FC Bihor nu a primit licenţa pentru datorii către angajaţi şi către bugetul de stat.

În urma deciziei TAS de luni, Poli Timişoara şi Gloria Bistriţa au retrogradat în Liga a II-a, locul lor fiind luat de Sportul Studenţesc, retrogradată sportiv, dar care îşi menţine poziţia în primul eşalon, şi de CS Mioveni, locul trei în Seria a II-a a Ligii a doua, iar FC Bihor nu are dreptul de a promova, fiind înlocuită de Voinţa Sibiu, locul 4 în Seria a II-a, câştigătoarea unui meci de baraj cu Săgeata Năvodari, locul 3 în Seria I a ligii secunde.

Citeste si:

urmareste comentariile prin RSS

Sunt 7 comentarii la acest articol

  1. ANTI SISTEM says:

    ERa de asteptat dupa cum au mers lucrurile. NIci optimismul lui Iancu nu mai era la fel de zgomotos si era cam clar… Ne-au facut-o miticii, IAR - dupa DInamo vine si FRF … Sper sa revenim repede in liga I.

  2. GOGA says:

    POLI SI ATAT

  3. Nicu says:

    Vorba multa saracia omului !!!
    S-a adeverit d-le Iancu !!!

  4. GOGA says:

    bine zis nicule. Nu neg partile bune ale venirii lui Iancu dar in ultimul timp prea a preluat modelul conducatoriolor din buCUResti. Si is convins ca stia din start ca nu avem nici la TAS sanse…

  5. corino says:

    Aproape ca se stia,totul afost regizat de mircea sandu si ai lui.pacat,a murit cea mai frumoasa echipa din fotbalul romanesc POLI TIMISOARA.Poate odata roata se va întoarce!!!eEu zicsa pastram echipa,pt areveni peste un an,nu de altceva dar simt dorul de RAZBUNARE!!Antr federal!?

  6. kripton says:

    Daca dorim sa revenim în liga1a opriti plecarile masive de jucatori de valoare,chiar cu eforturi financiare considerabile,în timp ce la adversarii nostri nu pleaca nimeni/Gloria,Bihorul,Craiova etc/Cu echipa numai de tineret nu avem multe sanse!Sa ramana :UHRINsi secundCONTRA Mult succes!

  7. doc says:

    Eu cred in continuare, ca ar trebui sanctionat cumva FRF. Nu se poate sa acceptam pur si simplu ca Sandu si muschii lui pot face cam ce vor ei in Timisoara.
    Pentru ca atunci la ce bun sa mai promovam? Ca peste 2,3,4 ani iar sa vina cineva din “miticaland” si sa ne retrogradeze?
    Amintiti-va ca Poli nu este prima echipa de fotbal din Banat pe care bucurestenii incearca sa o desfiinteze. Au mai fost Ripensia si Chinezul.
    Eu asi cere insistent (adica prin tribunal) auditul cu care s-au laudat atat cei de la FRF. Si daca conditiile nu au fost aceleasi pentru toate echipele, atunci asi cere (tot in instanta) 30-40 de milioane (Euro) despagubiri. In numele orasului Timisoara, prejudiciat atat ca imagine cat si financiar prin retrogradarea lui Poli.

Spune-ti opinia!

* aceste campuri sunt necesare

Sport Vest Afla ce este nou in sportul timisorean!

O pagina de sport pentru vestul tarii. Fotbal| Handbal | Rugby | Baschet | Sportvest.info - Toate drepturile rezervate