Articol scris in:

Leii sunt în finală! 0

Baschetbaliştii timişoreni joacă sâmbătă cu trofeul Cupei României pe masă după ce au reuşit să treacă, vineri după-amiază, de semifinalele competiţiei. Leii din Banat au dispus de CSM Oradea cu 77-74 în prima semifinală a turneului final ce se desfăşoară în Bucureşti.

BC Timişoara şi-a confirmat statutul de favorită a turneului final al Cupei României şi s-a calificat în finala mare. Trupa lui Badnjarevic au eliminat Oradea după un meci de infarct ce s-a decis în ultimele secunde. Alb-violeţii, fără Spralja, au făcut o cursă incredibilă de recuperare în sfertul decisiv când au revenit de la -11 puncte şi au câştigat la o diferenţă de 3 puncte.

Leii au început mult mai bine partida cu bihorenii şi au condus în permanenţă pe tabelă, uneori şi la 8 puncte. Primul sfert a fost câştigat cu 24-22 pentru ca sfertul al doilea să fie închis de bănăţeni cu 15-12.

Situaţia s-a complicat rău în sfertul al treilea, unul de coşmar pentru elevii lui Badnjarevic care au pierdut foarte clar cu 24-8! CSM-ul începea ultimele 10 minute cu un avans nesperat de 11 puncte, 58-47. Timişorenii şi-au început cursa de recuperare a terenului pierdut încă din primele minute ale sfertului decisiv şi până la jumătatea acestuia refăcuseră egalitatea, 65-65!

Până la final s-a mers umăr la umăr, niciodată ecartul nefiind mai mare de unu sau două puncte. Victoria a fost adusă de Bogdan Popescu, care a marcat cinci puncte în ultimele 30 de secunde şi a încheiat partida cu 77-74.

Ex-stelistul a fost totodată şi MVP-ul partidei, cu 24 de puncte şi 11 recuperări. Zlatko Jovanovic a pus şi el umărul cu 23 de puncte, Archie a marcat 20 de puncte, Păltinişanu şi Siriscevic au semnat câte 4 puncte, iar Cuic a marcat două puncte. De la Oradea principalii marcatori au fost Lupusavei cu 23 de puncte şi Markovic cu 19 puncte.

BCT joacă sâmbătă, de la ora 19 finala mare a Cupei României în compania câştigătoarei partidei ce se dispută la această oră, CSM Bucureşti – BCMU Piteşti.

urmareste comentariile prin RSS

Nu este nici un comentariu la acest articol

Spune-ti opinia!

* aceste campuri sunt necesare

Sport Vest Afla ce este nou in sportul timisorean!

O pagina de sport pentru vestul tarii. Fotbal| Handbal | Rugby | Baschet | Sportvest.info - Toate drepturile rezervate