Articol scris in:

Victorie la pas pentru Poli 0

Politehnica Timişoara s-a apropiat de zona europeană a Ligii Naţionale de handbal masculin graţie succesului obţinut sâmbătă în faţa formaţiei Potaissa Turda, 29-23. Cu al optulea succes studenţii au urcat provizoriu pe locul 7, ceea ce reprezintă cea mai bună clasare din acest sezon.

Handbaliştii bănăţeni au trecut repede pentru duşul rece din etapa precedentă şi au învins fără emoţii vecina de clasament Potaissa Turda. Poli şi-a valorificat avantajul terenului propriu, 29-23 (14-11), şi are 16 puncte după 17 etape.

Confruntarea de pe parchetul sălii Constantin Jude a avut două părţi distincte. Pe de o parte a fost prima repriză, una ce a stat sub semnul echilibrului, 5-5, 9-7, 11-8 şi 14-11 la pauză. A urmat partea a doua în care Poli a prestat jocul de care este capabilă şi diferenţa s-a făcut imediat pe tabelă. Cu o defensivă foarte bine organizată şi cu paradele sârbului Djuricin, elevii lui Vuckovic s-au dus imediat după pauză la 18-12 şi 21-14.

Diferenţa maximă pe tabelă s-a înregistrat în minutul 48, 24-14, însă în ultimele 10 minute gazdele au trimis în teren garnitura secundă şi diferenţa de pe tabelă s-a mai micşorat până la 29-23. De remarcat că Potaissa este antrenată de fostul jucător al Politehnicii din ani ’80, Horaţiu Gal.

Jocul cu ardelenii a fost primul în care a ieşit la rampă interul Mirko Lalic, autor a 7 goluri. L-a urmat Stan (6 goluri), Fenici (4 goluri), Mrakic (4 goluri), Băiceanu (2 goluri), Lela (2 goluri), Timofte (1 gol), Cristescu (1 gol), Ursu (1 gol), Cotinghiu (1 gol). De la oaspeţi s-au remarcat Raul Marian (5 goluri), Munea (4 goluri) şi Vizhbovsky (4 goluri).

Declaratii la final

Nedeljko Vuckovic, antrenor Poli: „Ne-a fost puţin frică de acest joc. Am vrut să ne luăm revenşa pentru înfrângerea din tur. Ne-am apărat bine şi am fost inspiraţi în atac. Lalic este soluţie pentru postul de inter stânga, a făcut azi cel mai bun joc al său de când e la Timişoara. El trebuie să se adapteze la jocul din România unde se joacă mai dur”.

Raul Marian, jucător Potaissa: „Din păcate este al doilea meci în care cădem la pauză. Este o perioadă mai proastă pentru noi. Ştiam că Poli e bună acasă şi că puţine echipe au scos puncte de la Timişoara”.

urmareste comentariile prin RSS

Nu este nici un comentariu la acest articol

Spune-ti opinia!

* aceste campuri sunt necesare

Sport Vest Afla ce este nou in sportul timisorean!

O pagina de sport pentru vestul tarii. Fotbal| Handbal | Rugby | Baschet | Sportvest.info - Toate drepturile rezervate