Stejarii nu vin la Timisoara nici in 2014


Naționala de rugby a României va ocoli Timișoara în periplul pe care îl va întreprinde luniile viitoare prin țară. Stejarii și-au ales orașele Clujul și Constanța drept gazde pentru cele 3 meciuri oficiale pe care le vor susține în Cupa Europeană a Națiunilor. Motivul e simplu, deși este campioana țării de doi ani Timișoara nu are un stadion de rugby…

Lipsa unei arene adecvate de rugby văduvește încă o dată Timișoara de meciuri de calitate. Dacă în stagiunea precedentă campioana nu s-a înscris în Challenge Cup în principal pentru că nu a avut un stadion pe măsura competiției, în 2014 istoria se repetă de această dată cu echipa națională în prim-plan, Stejarii urmând a ocolii capitala Banatului din aceeași cauză.

Lăudabilă inițiativa federației de rugby de a ”scoate” echipa națională din București și de a o ”plimba” prin țară cu ocazia meciurilor oficiale oferindu-le astfel iubitorilor de rugby din toată țara șansa de a-i vedea pe viu pe ”stejari”. Clujul și Constanța vor găzdui primele 3 meciuri din 2014 de pe teren propriu ale tricolorilor. Pe Cluj Arena se vor disputa duelurile cu Portugalia și Spania din 1 și 22 februarie, iar stadionul Mihail Naca din Constanța va găzdui în 8 martie meciul României cu Belgia.

Deși este ”pe val” în rugby-ul românesc grație rezultatelor excelente din ultimii trei ani, Timișoara nu a fost inclusă în acest mini-turneu al naționalei din simplul motiv că nu dispune de o arenă omologată la nivel internațional. Singura variantă ar fi reprezentat-o stadionul Dan Păltinișanu, pe care însă nici rugbiștii campioanei RCM nu au avut loc în 2013.

Din diferite motive dar în principal cel al infrastructurii, Timișoara nu a fost o gazdă preferată pentru naționalele de seniori ale României în ultimii ani. Doar naționalele de fotbal (România – Slovenia, iunie 2007) și baschet masculin (România – Azerbaidjan, august 2010) au ales Banatul pentru a disputa meciuri oficiale.

Ultima oara cand Timisoara a gazduit un meci oficial al nationalei s-a intamplat in 2005, intr-un meci cu Rusia jucat pe arena UMT si castigat cu 33-10.


One comment on “Stejarii nu vin la Timisoara nici in 2014

  1. polistu violet

    pai constanta ce stadion are, ala de fotbal arata ca dracu iar ala de rugby este ca si al nostru

Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>