RCM Timișoara este din nou campioana României !


RCM Timisoara este din nou campioana României după un meci cu final dramatic. Galben - albaștrii s-au impus în finala cu Baia Mare, scor  25 - 19, într-un meci în care au început puternic în ofensivă și au rezistat eroic într-un final și cu 2 oameni temporar în minus.

Cu lacrimi în ochi a început Timişoara fiinala Superligii. Ţăruş a plans ca un copil la intonarea imnului României, după care a răbufnit, parcă într-o încercare de a-şi mâna colegii către luptă. Iar îndârjirea lui s-a transmis imediat. Numai şase minute trecuseră când Morrison a reuşit primul eseu al întâlnirii, după o acţiune condusă excelent de Căpăţână.

Calafeteanu a ratat din apropierea marginii şi cinci minute mai târziu maramureşenii au redus din handicap, prin drop-goalul lui Falamoe. Încă şapte minute au mai trecut până când Burcea a punctat la rândul lui balonul în terenul de ţintă advers, după un mol al timişorenilor. Dintr-o poziţie similară, Calafeteanu a transformat de astă dată şi scorul devenea 12-3.

Timişoara a continuat să surprindă prin baloanele scoase de Rose şi incursiunile individuale în viteză, care au mutat jocul în jumătatea băimărenilor, dar echipa din Nordul ţării a fost cea care a reuşit să puncteze, prin două lovituri de pedeapsă transformate consecutiv de Pop. Se făcea 12-9 iar repriza a doua se anunţa deschisă oriărui deznodământ.

Numai că finalul primei părţi le-a aparţinut tot bănăţenilor, care au punctat prin Shennan, la capătul unei acţiuni de toată frumuseţea, în care a ieşit în evidenţă spiritul de echipă al echipei antrenate de Chester Williams.Fercu a scos în ultimul moment o minge care se îndrepta către o tuşă în 22-ul propriu, Rose a dat drumul balonului în momentul potrivit, Morrison a reuşit o cursă de 30 de metri, a scos pentru Shennan, care a punctat la centru. Calafeteanu a transformat, iar la cabine s-a intrat cu 19-9.

Baia Mare îşi demonstrase forţa din repriza a doua în partidele cu RCM, din campionat şi Steaua, din semifinală, dar galben-albaştrii au reuşit primele puncte ale părţii secunde. Lovitură de pedeapsă Calafeteanu de la 35 de metri şi la 22-9 se părea că jocul e decis. Numai că meciul şi-a respectat statutul de finală a campionatului, iar Baia Mare a marcat o încercare aproape de centru, prin Wiringi, iar acelaşi Pop a transformat , pentru 22-16.

Chester a mutat tactic, l-a înlocuit pe Shennan cu Umaga şi la trimis pe Anesi pe flanc. Tot grămada a fost însă cea care a împins jocul aproape de terenul de ţintă advers. Timişorenii au stat minute bune la un metru de eseu, dar băimărenii au reuşit să îndepărteze pericolul, ia Morrison s-a ales cu un cartonaş galben.

Acelaşi Calafeteanu a mărit diferenţa, din lovitură de pedeapsă, dar şi Mariş a fost eliminat temporar, iar Pop a marcat pentru 25-19.
Trei minute a jucat RCM cu doi oameni mai puţin pe teren, iar revenirea lui Morrison a coincis cu lovitura de pedeapsă a lui Calafeteanu. De la centrul terenului, nouarul galben-albaştrilor a trimis prea scurt şi tabela a rămas nemodificată.

Baia Mare forțează atacul dar este oprită la linia de 22 metri. Cele 10 minute de pedeapsă trec și Mariș revine în teren, Timișoara fiind în efectiv complet. Timisoara rezistă eroic aproape de linia de țintă și îndepărtează atacurile băimiărenior ținându-i la 20 de metri. Înainte a celor de la Baia Mare și se aude fluierul final.

RCM Timișoara este din nou campioana României!