Articol scris in:

Egali campioanei

Politehnica Timişoara a oferit surpriza Ligii Naţionale de handbal masculin, reuşind să fure un punct de la Constanţa. Handbaliştii bănăţeni au stricat sărbătoarea campioanei HCM în penultima etapă a sezonului, meci în care dobrogenii au primit tricourile şi medaliile de campioni.

Studenţii au scos o remiză de acolo de unde nimeni nu se aştepta, de pe terenul celei mai bune echipe a campionatului. HCM şi Poli au încheiat la egalitate, 24-24, în penultima rundă a sezonului. Un punct mare pentru bănăţenii aflaţi în cursa pentru locul 8 şi accesul în Cupa României.

Rezultatul este şi mai important dacă ţinem cont de faptul că Vuckovic nu a avut la dispoziţie câteva piese grele, golgheterul Stan şi portarul Djuricin fiind absenţele cele mai importante. Cu doar 10 jucători de câmp pe foaie, Poli a făcut un joc curajos la Constanţa şi a condus aproape pe toată durata partidei. A reuşit să obţină un punct după un final de meci pe muchie de cuţit şi în care a avut doi eliminaţi.

Surprinzător pentru mulţi, alb-violeţii au controlat ostilităţile la malul mării. După 6-4 (minutul 15) şi 10-7 (minutul 22), Poli a intrat la cabine cu 13-11. Poli a rămas la conducere până în minutul 55 când HCM a preluat conducerea şi cu ajutorul câtorva decizii ale arbitrilor. Finalul a fost unul nebun. Gazdele aveau un gol pe tabelă şi Poli a rămas în inferioritate numerică după eliminarea lui Băiceanu. Oaspeţii nu doar că au egalat dar au şi trecut în avantaj la scurt timp după încă o eliminare dictată împotriva lor. Constanţa a egalat cu 10 secunde înainte de final şi s-a încheiat 24-24.

Poli a savurat punctul care o duce la două lungimi distanţă de Dinamo Călăraşi în bătălia pentru locul 8. Imediat după meci HCM-ul a primit medaliile cuvenite pentru al 7-lea titlul de campioană.

Mihai Timofte, omagiat alături de Băiceanu în debutul partidei de gazde, a fost principalul marcator al lui Poli cu 9 goluri. Hagiu (4 goluri), Fenici (3 goluri), Băiceanu (2 goluri), Sabin Ignat (2 goluri), Lela (2 goluri) şi Mrakic (1 gol) au completat lista marcatorilor pentru oaspeţi.

În ultima etapă a sezonului Poli joacă duminică, de la ora 12, pe teren propriu în compania lui CSM Satu Mare.

urmareste comentariile prin RSS

Nu este nici un comentariu la acest articol

Spune-ti opinia!

* aceste campuri sunt necesare

Sport Vest Afla ce este nou in sportul timisorean!

O pagina de sport pentru vestul tarii. Fotbal| Handbal | Rugby | Baschet | Sportvest.info - Toate drepturile rezervate