Articol scris in:

Locul 7 pentru handbalisti

Handbaliştii timişoreni au încheiat Liga Naţională printr-o victorie categorică care le aduce locul 7 şi implicit calificarea în Cupa României. Politehnica a pus punct evoluţiei în campionat duminică, cu un succes clar 37-26 în compania deja retrogradatei CSM Satu Mare.

Poli şi-a îndeplinit din penultima etapă obiectivul acestui sezon, o clasare în primele 8 şi prezenţa în turneul final al Cupei României. Ultimul joc al campionatului le-a adus bănăţenilor un loc superior şi implicit un adversar mai accesibil în Cupă, vicecampioana Ştiinţa Bacău.

La ultima prezenţă pe teren propriu în actauala stagiune studenţii avea nevoie de un succes pentru a prinde locul 7. Lucru care s-a şi întâmplat duminică la prânz, în sala Constantin Jude. Poli a primit vizita formaţiei CSM Satu Mare, o echipă deja resemnată cu gândul retrogradării din primul eşalon. Gazdele s-au impus la pas şi au făcut spectacol în faţa unei echipe alcătuite din mulţi juniori.

S-a încheiat 37-26 (19-11) după cele mai „scurte” 60 de minute ale acestui sezon. Ambele echipe au jucat curat, pe atac, şi de aici a rezultat un meci frumos cu goluri multe şi faze spectaculoase. Poli a condus de la început la o diferenţă liniştitoare: 11-4 (minutul 15), 19-11 (30), 27-18 (43).

Extrema Mihai Timofte a marcat 7 goluri în poartă sătmărenilor, a totalizat 212 şi l-a devansat pe Stan în topul marcatorilor Politehnicii. Fenici – 6 goluri, Hagiu – 5 goluri, Băiceanu – 5 goluri, Cotinghiu – 4 goluri, Mrakic – 3 goluri, Sărăndan – 3 goluri, Sabin Ignat – 3 goluri au fost ceilalţi marcatori al lui Poli. De la oaspeţi s-au remarcat Dinescu şi Jurj cu câte 7 goluri.

Cu acest succes Poli a totalizat 24 de puncte şi a urcat pe locul 7 graţie pasului greşit făcut de Potaissa Turda la Ordohei. Asta înseamnă că Poli va evolua, miercurea viitoare, în primul tur al Cupei României în compania Ştiinţei Bacău.

Căpitanul studenţilor Cristi Fenici a tras concluziile după acest campionat. „E bine că am încheiat campionatul cu o victorie şi că ne-am îndeplinit obiectivul. Eu cred că dacă eram puţin mai deştepţi în teren şi mai lucizi la unele meciuri puteam să ne clasăm pe locul 5. Au fost câteva jocuri pe muchie de cuţit, pierdute de la un gol şi din care puteam scoate o remiză sau chiar o victorie. Cu punctele acelea eram mult mai sus. Mergem în Cupa României unde vrem să jucăm finala. În ceea ce mă priveşte nu ştiu încă dacă voi continua la Timişoara. Sunt şanse mari să rămân, dar aştept discuţiile cu conducerea”, a spus Fenici.

La rândul său, antrenorul Nedeljko Vuckovic crede că echipa sa trebuia să prindă zona europeană a Ligii: „Cel puţin 6 puncte ne-au fost furate de arbitrii. Am jucat cel mai curat handbal din România şi am avut cea mai bună defensivă. Trebuia să fim pe locul 4 sau 5, să mergem în Europa. Ăsta e visul meu pe care voi încerca să îl îndeplinesc în anul de contract pe care îl mai am. E drept că faţă de ultima calificare în cupele europene campionatul este mult mai puternic. Atunci erau 2-3 echipe tari, acum sunt 5-6”.

urmareste comentariile prin RSS

Nu este nici un comentariu la acest articol

Spune-ti opinia!

* aceste campuri sunt necesare

Sport Vest Afla ce este nou in sportul timisorean!

O pagina de sport pentru vestul tarii. Fotbal| Handbal | Rugby | Baschet | Sportvest.info - Toate drepturile rezervate