Articol scris in:

Patru pentru Timisoara la Londra!

Întreaga planetă aşteaptă cu sufletul la gură sărbătoarea sportului. Peste numai o săptămână începe, la Londra, ediţia 30-a a Jocurilor Olimpice, una dintre cele mai bune pentru sportul timişean care pentru prima oară în ultimii 50 de ani va avea 4 sportivi în satul olimpic.

Judeţul Timiş şi-a dublat numărul sportivilor calificaţi la Olimpiada de vară. Dacă în 2008 tiristul Ioan Toman şi luptătoarea Estera Dobre au ţinut steagul sus la Beijing pentru judeţul nostru, patru ani mai târziu situaţia este cu mult mai bună pentru sportul timişean. Cel puţin în teorie…

Patru sportivi din Timişoara se numără printre cei 104 membrii ai delegaţiei României calificată la Jocurile Olimpice de la Londra. Doar unul însă poartă însemnele judeţului, gimnastul Vlad Cotuna fiind legitimat la CSM Lugoj. Ceilalţi trei sunt produse ale şcolilor timişorene însă, urmând moda ultimilor ani, apără culorile cluburilor din Bucureşti. Vorbim de gimnasta Diana Bulimar, canotorul Cristi Pîrghie și kaiacistul Bogdan Mada.

Sanse la medalie cu Bulimar

Începând din 27 iulie, timişorenii le vor ţine pumnii celor 4 sperând într-o medalie olimpică. Cele mai mari aşteptări sunt legate de Diana Bulimar, gimnasta de 17 ani care împreună cu echipa României de gimnastică este cotată cu mari şanse la un loc pe podium. În eventualitatea obţinerii unei medalii, aceasta va fi trecută în palmaresul clubului Dinamo Bucureşti, acolo unde e legitimată gimnasta. Fetele intră în concurs în 31 iulie, 2, 5, 6 şi 7 august.

Reprezentantul Timişului din echipa masculină de gimnastică este Vlad Cotuna. Acesta a prins ultimul loc al lotului în detrimentul unei legende a gimnasticii, Marian Drăgulescu, lucru care îl obligă practic la o evoluţie la înălţime la Londra. Probele masculine sunt programate în 30 iulie, 1, 5, 6 şi 7 august.

Fost sportiv al judeţului în Timiş în urmă cu doi ani, canotorul Cristian Pîrghie are o şansă deosebită ca la doar 20 de ani să vâslească într-o probă olimpică. Sportivul legitimat la Steaua Bucureşti va concura la Londra în barca de 4 rame, alături de Marius Cozmiuc, Alexandru Pălămariu și Florin Curuia. Barca lui Pîrghie intră în preliminarii din 28 iulie.

Ultima prezenţă timişoreană la JO-2012 este cea a kaiacistului Bogdan Mada. Sportivul în vârstă de 23 de ani este un specialist în proba de sprint, pentru care s-a şi calificat la Londra împreună cu Ionuţ Mitrea în barca de kaiac dublu. O eventuală medalie a lui Ionuţ ar ajunge în vitrina grupării Steaua Bucureşti. Ambarcaţiunea de dublu îşi începe aventura la Londra în 10 august.

Reamintim că la ediţia Olimpiadei din 2008, Timişul a avut doi reprezentanţi. Timişoreanul Ioan Toman care a concurat în proba de tir şi sportiva din Jimbolia Estera Dobre, foarte aproape de medalie la lupte. Însă niciunul dintre cei doi nu era legitimat la un club din vestul ţării, Toman reprezenta Steaua Bucureşti, iar Dobre figura pe statul de plată al clubului CSM Sf. Gheorghe.

urmareste comentariile prin RSS

Nu este nici un comentariu la acest articol

Spune-ti opinia!

* aceste campuri sunt necesare

Sport Vest Afla ce este nou in sportul timisorean!

O pagina de sport pentru vestul tarii. Fotbal| Handbal | Rugby | Baschet | Sportvest.info - Toate drepturile rezervate