ACS Agroland, cu gandul si la promovare


ACS Agroland Timișoara se află la o victorie distanță de promovarea în prima ligă a voleiului românesc. Fetele pregătite de Dan Jitaru vor evolua în 1-3 mai, la Iași, într-un turneu de promovare în trei formații dupa retragerea celor de la Govora. ”Dacă iese promovarea nu ne dăm la o parte”, anunță timișorencele.

Performanță remarcabilă pentru clubul la volei ACS Agroland Timișoara. În primul sezon de existență, gruparea timișeană este foarte aproape de a promova pe prima scenă. Pe propriile forțe dar și cu destulă șansă, tânăra echipă pregătită de prof. Dan Jitaru s-a calificat în turneul final de promovare cu șanse reale de a reuși accederea în A1 încă de la primul sezon.

Obiectivul nostru a fost pentru acest sezon să jucăm cât mai multe meciuri, adică să ajungem în fazele finale la toate categoriile de vârstă și în proporție mare ne-am atins obiectivul. La început de drum ne-am propus ca abia peste doi ani să țintim promovarea, dar dacă iese din acest an nu ne vom da la o parte. Mergem la Iași să ne luptăm pentru victorie”, a declarat Dan Jitaru.

Zeița Fortuna continuă să le zâmbească fetelor de la Agroland la fel cum s-a întâmplat și în fazele anterioare ale campionatului când au beneficiat de retragerea unui adversar și de problema carnetelor pierdute a concitadinei CSU Poli din turneul semifinal.

Concret, una dintre finalistele turneului a aruncat proposul din cauze financiare. CET Govora CNMB a anunțat că nu se prezintă la barajul de promovare de la Iași, ceea ce înseamnă că lupta se va da doar în 3 echipe: Știința Miroslava, Rapid București și Agroland. Asta înseamnă că turneul va avea doar 3 meciuri, câte unul în fiecare zi. Turneul se desfășoară în comuna Miroslava situată la periferia Iașiului.

Suntem o echipă tânără și nu vrem să forțăm, să facem pașii în grabă. Vrem să construim încet o echipă, avem o strategia bine stabilita. Sigur că nu vom refuza participarea în Divizia A1, chiar dacă asta necesită să regândim puțin strategia pentru această vară. Suntem pregătiți să facem câteva transferuri ca să ne ridicăm nivelul”, a completat tehnicianul timișorencelor.

ACS Agroland Timișoara a încheiat pe locul 6 seria vestică din A2. În primul tur din play-off a beneficiat de retragerea adversarei, CSȘ2 CNE Baia Mare, iar în turneul semifinal s-a clasat a treia însă merge la baraj pentru că învingătoarea, Medicina Târgu Mureș, nu are drept de promovare. Adversarele sale de la baraj, Rapid București și Știința Miroslava, au ocupat locurile doi și trei în seria estică.


Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>