Succes categoric pentru Saracens in final de tur


Timișoara Saracens a încheiat în forță turul Superligii Național de rugby, cu cea mai categorică victorie a sezonului: 48-14 la Cluj-Napoca. Bănățenii le-au predat o lecție de rugbi studenților ardeleni, marcând 7 eseuri sub Feleac.

Încet, încet Timișoara se apropie de nivelul așteptat. Sâmbătă, elevii lui Grainger Heikell au reușit ceaclară victorie stagională, un 48-14 pe terenul Universității Cluj-Napoca. Saracens și-a întărit poziția fruntașă în clasament încă din primele 40 de minute, perioadă suficientă oaspeților pentru a înscrie șase încercări și deci de a-și asigura victoria cu punct bonus.

Calafeteanu a deschis tabela cu o penalitate iar Clujul a răspuns prin eseul lui Murgoci transformat de Dimofte. A fost un simplu foc de paie pentru că jocul ofensiv al bănățenilor a demolat defensiva gazdelor. Mai întâi Shennan a semnat două eseuri, apoi Rus a marcat la revenirea după suspendare, urmat de tânărul Zaharia. Tangimana și Rose au înscris eseurile 5 și 6, în timp ce Calafeteanu a reușit cinci transformări.

Repriza secundă s-a reluat de la 7-43, oaspeții reducând motoarele. Pe fondul unui joc mai economicos, Universitatea a redus din handicap prin eseul lui  McGrath și transformarea lui Dimofte. Ultimul cuvânt l-au avut tot timișorenii prin căpitanul Stelian Burcea, acesta reușind a șaptea încercare a echipei sale. Scor final 48-14 și Saracens adună 20 de puncte cu care conduce în Superligă la finalul turului. Returul începe peste o săptămână, în Ghencea, contra lui Steaua.


Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>