ACS Poli învinge la Slatina și își continuă marșul spre liga I


ACS Poli a reușit astăzi primul succes extern din campionat după șase luni. Deși aflați pe prima poziție a ligii secunde, timișorenii nu au mai obținut o victorie în deplasare din octombrie, atunci când s-au impus la Pâncota. Cu Alexa din nou în tribune, alb- negrii au răpus una din contracandidatele la promovare, FC Olt, chiar pe terenul acestora. Diferența a fost minimă, scor 1 - 0 pentu ACS Poli, iar timișorenii au avut emoții serioase pe final de joc.

Pentru gazde duelul direct cu Poli reprezenta o ultimă șansă de a rămâne în calculele promovării, iar cei de la Slatina au încercat să profite de avantajul terenului propriu. FC Olt a început jocul sus, iar Verdeș l-a întins serios pe Pap în minutul 12, însă goalkeeperul bănățenilor a reușit să respingă. Replica Timișoarei a venit în minutul 19, când Popovici a reluat periculos din centrarea lui Belu, însă nu a putut să-l învingă pe Nuno Claro, bine plasat.

Golul Timișoarei a venit în minutul 38. Belu a fost servit excelent în careu de Răzvan Trandu direct din corner, iar tânărul jucător nu a iertat, aducându-și echipa în avantaj înainte de pauză. Imediat la reluare, Trandu putea mări avantajul echipei sale, însă Nuno Claro se impune de două ori în acceași fază în fața mijlocașului bănățean.

Finalul a fost din nou unul cu emoții pentru timișoreni. Leucuța a fost aproape de egalare în minutul 90 + 3 , însă a trimis milimteric cu capul pe lângă poartă. ACS Poli rămâne și în inferioritate numerică în ultimele două minute de joc, însă e prea târziu pentru ca oltenii să mai schimbe ceva, iar echipa lui Dan Alexa își asigura prima victorie în deplasare din 2015, scor 1 - 0.

În urma victoriei, ACS Poli se distanțează la 13 puncte de Slatina și își păstrează avansul de 10 puncte față de Reșița. Urmează dubla cu echipa din Valea Domanului, în urma căreia alb - negrii își pot asigura și matematic promovarea.

FC Olt - ACS Poli 0 - 1 (Belu ’38)

ACS Poli: Pap - Belu, Melinte, Scutaru, G. Neagu - Ov. Petre (cpt.)(Bocşan ’71) - S. Keita, Boldea (Ov. Popescu ’90+1), Trandu - Al. Popovici (Fl. Nanu ’62), Elek

FC Olt: Nuno Claro - Anghelina, Fâşie, Gligor (cpt.), Covalschi - A. Ignea, V. Gheorghe (Curtuiuş ’56) - Bardu (Şt. Blănaru ’55), Rogoveanu (M. Căpăţână ’66), Leucuţa - Verdeş

Foto: Facebook ACS Poli


Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>