Categoria Rugby

Amicale in ceata pentru RCM 0

Rugbiştii timişoreni şi-au încheiat miercuri cantonamentul montan după cele 8 zile pline de antrenamente petrecute  la Valea lui Liman. RCM MVT are probleme serioase în a-şi stabili programul de pregătire din cauza condiţiilor meteorologice, inclusiv amicalul de lux cu naţionala României fiind în acest moment incert.

Şapte rugbyşti timişoreni sub tricolor! 0

Timişoara dă scheletul naţionalei României de rugby. Nu mai puţin de şapte jucători de la RCM Universitatea au fost convocaţi la selecţionata frunzei de stejar pentru meciul cu Portugalia, din Cupa Europeană a Naţiunilor. Mariş, Drenceanu, Burcea, Calafeteanu, Fercu, Lemnaru şi Conache sunt jucătorii chemaţi de cuplul Steve McDowell-Romeo Gontineac pentru confruntarea de la Lisabona.

EXCLUSIV / Rugbiştii timişoreni, meci contra naţionalei României 0

Echipa de rugby RCM MVT Universitatea de Vest va disputa o partidă amicală contra naţionalei României. Gruparea de pe Bega se află în cantonament la Valea lui Liman, iar la sosire va juca mai multe meciuri de verificare, una fiind chiar împotriva selecţionatei pregătite de Romeo Gontineac şi Steve McDowell.

RCM fuge in munti 1

Rugbiştii timişoreni se mută din Ronat in localitatea Valea lui Liman pentru următoarele 8 zile. Intre 25 ianuarie si 2 februarie galben-albastrii isi incarca bateriile in cadrul unui cantonament cu multa zapada la poalele Munţilor Poiana Ruscă.

Stadion modern din toamna pentru RCM 2

Cu un milion de euro buget pentru sezonul 2011, rugbiul timişorean se pregăteşte să dea lovitura. RCM MVT Universitatea şi-a stabilit ca ţintă câştigarea titlului, însă acest lucru reprezinta doar o parte din proiectul demarat la Timişoara, proiect ce priveste si infrastructura ori atragerea copiilor spre rugbi.

1 milion de euro pentru titlu! 0

Rugbiul timişorean a renăscut şi pe malurile Begăi se vorbeşte din nou despre titlu şi prezenţe europene. Această nouă stare de spirit i se datorează în cea mai mare măsură lui Dan Dinu, omul de afaceri care a declanşat „schimbarea la faţă a RCM-ului“.

RCM mai aduce un jucător de naţională! 4

Timişoara dă lovitură după lovitură pe piaţa transferurilor. Samuel Mariş este cel mai nou jucător al celor de la RCM Universitatea. Pilierul a semnat cu galben-albaştrii, în detrimentul vicecampioanei Steaua, la care a evoluat până în iarnă.

Horaţiu Pungea şi Lucian Preuţescu aşteaptă semnarea contractelor cu RCM MVT Universitatea de Vest 0

Cei doi jucători noi prezenţi astăzi la reunirea lotului echipei RCM MVT Universitatea de Vest Timişoara aşteaptă discuţia finală cu şefii grupării bănăţene. Horaţiu Pungea şi Lucian Preuţescu s-au pregătit cot la cot cu noii lor colegi, semnarea contractelor fiind o simplă formalitate. 

Rugbiştii timişoreni au reluat pregătirile 0

“Studenţii” de la RCM MVT Universitatea de Vest au efectuat astăzi prima şedinţă de pregătire din noul an.

La antrenamentul condus de Alexandru Domocoş au fost prezente şi ultimele două achiziţii ale grupării bănăţene, Horaţiu Pungea şi Lucian Preuţescu, dar au lipsit rugbiştii de naţională ai Timişoarei, cu excepţia lui Cătălin Fercu

Galerie foto: reunirea rugbyştilor 0

RCM transferă pe bandă rulantă 2

Şi la început de an 2011 RCM MVT Universitatea este cel mai important „jucător“ pe piaţa transferurilor şi atrage ca un magnet. La reunirea de luni, 10 ianuarie, bănăţenii vor prezenta doi jucători noi: internaţionalul Horaţiu

Cinci timisoreni printre Stejari 0

Anul 2011 a început cu o veste bună pentru RCM MVT Universitatea Timişoara, pe adresa clubului bănăţean sosind miercuri 5 telegrame de convocare pentru următoarele meciuri din cupele europene ale selecţionatei divizionare Stejarii Bucureşti.

Cinci dintre rugbiştii clubului din Ronaţ vor absenta motivat de la reunirea RCM-ului din 10 ianuarie. Marian Drenceanu, Dorin Lazăr, Stelian Burcea, Valentin Calafeteanu şi Mădălin Lemnaru au fost convocaţi

Aproape de titlul de cel mai bun junior al anului 0

Federaţia Română de Rugby şi-a desemnat cei mai buni sportivi din anul acesta, print-un sondaj la care au participat vizitatorii site-ului frr.ro şi membrii Asociaţiei Internaţionalilor de Rugby.

Cu ochii pe trofeul CEE! 0

RCM MVT Universitatea Timişoara şi-a schimbat din mers obiectivul în cupele europene. După ce au câştigat fără emoţii grupa şi au primit întăriri consistente, rugbiştii bănăţeni nu se mai mulţumesc doar cu calificarea în finala Cupei Europei Centrale (CEE), vor trofeul de campioni!

Rugby-ul timişorean a renăscut! 3

20 decembrie 2010 va rămâne în memoria sportului din vestul ţării ca ziua în care „s-a născut o nouă echipă a Timişoarei“. Echipa de rugby RCM MVT Universitatea Timişoara a pornit la drum cu aspiraţii înalte şi obiective îndrăzneţe – titlul de campioană în 2012! 

Audio: Tricolorii Timişoarei merg la mondiale! 0

Patru jucători ai lui RCM Universitatea au fost părtaşi la calificarea României la Campionatul Mondial de rugby. Fercu a fost titular în partida cu Uruguay, încheiată cu scorul de 39-12, în favoarea “stejarilor”.

Makapelu nu mai vine! 0

Primul transfer din străinătate al rugbiului timişorean mai întârzie. Samoanul Jeff Makapelu nu va ajunge la Timişoara în aceste zile aşa cum anunţaseră oficialii grupării din Ronaţ. Motivul este simplu.

„Makapelu nu mai vine săptămâna asta. Sunt ceva probleme cu formalităţile şi cum oricum vin sărbătorile de iarnă nu are rost.

Transferuri pe bandă rulantă la rugby 1

RCM Universitatea a mai reuşit un transfer bombă! După cei 12 jucători aduşi de la Arad, timişorenii şi-au asigurat serviciile lui Jeff Makapelu. Aripa de 23 de ani a mai jucat în România pentru Farul Constanţa şi a fost om de bază a selecţionatei Stejarii Bucureşti.

Duel universitar în sferturi la rugby 0

După ce a spulberat sâmbătă pe Sportul Studenţesc (95-9) în optimile Cupei României la rugby, RCM Universitatea de Vest Timişoara şi-a aflat azi adversarul din faza următoare. Este vorba de o altă trupă studenţească, CS Universitatea Cluj, care s-a impus în turul precedent cu 52-12 în faţa celor de la Arsenal Târgovişte. Se poate spune că bănăţenii au avut parte de noroc la tragerea la sorţi, fiindcă au evitat alţi adversari mult mai puternici. Disputa dintre cele două team-uri universitare este programată

“Leii din Banat” au vazut 49 de stele la Bucuresti 4

Rugbistii de la RCM Timisoara nu au reusit sa puna probleme Stelei la Bucuresti, ajungand la a IV-a infrangere in acest sezon. Elevii lui Cosmin Cioriciu au fost dominati de la un capat la altul al partidei de un adversar mult mai rapid si mai tehnic, care a reusit sa inscrie 7 eseuri si 7 transformari. Nici intrarea antrenorului galben - albastrilor in teren nu a reusit sa ajute echipa pe tabela, chiar daca banatenii au punctat la capitolul determinare.

- Toate drepturile rezervate O pagina de sport pentru vestul tarii