Articol scris in:

Galop de sanatate 0

Prima zi autentică de toamnă a readus şi rugbiul la Timişoara.

Sâmbătă dimineaţa s-a reluat Superliga cu un galop de sănătate al lui RCM Universitatea în disputa cu CSM Bucureşti, 61-13.

După 4 luni de întrerupere, prima ligă de rugbi s-a repus din nou în mişcare. Prima etapă din stagiunea de toamnă a Superligii a programat pentru rugbiştii timişoreni o dispută contra uneia dintre echipele incomode. Galben-albaştrii s-au prezentat foarte bine la prima întâlnire a toamnei cu proprii fani.

RCM a câştigat într-o manieră categorică duelul de pe stadionul din Ronaţ. Scor final 61-13 după ce la pauză tabela indica 37-6. Elevii lui Cosmin Cioriciu au apăsat pedala de acceleraţie din minutul 1, atunci când Fântânaru a culcat deja prima oară balonul în terenul de ţintă. Până în minutul 18 gazdele îşi asiguraseră deja punctul bonus ofensiv pentru 4 eseuri marcate. Iar din acel moment până la final realizările bănăţenilor au curs una după alta, în total 8 eseuri!

MVP-ul partidei a fost Vali Calafeteanu, care a mai pus 26 de puncte la zestrea cu care este lider în clasamentul marcatorilor Superligii. Printre evidenţiaţi s-au aflat şi tongalezii Paula Kinikinilau, autor a două eseuri, şi Tevita Palu, cu un eseu, jucători pe care suporterii bănăţeni i-au văzut la lucru în premieră.

Marcatori: RCM: Calafeteanu (1 eseu, 6 transformări, 1 lovitură de pedeapsă), Lemnaru (2 eseu), Kinikinilau (2 eseu), Fântânaru (1 eseu), Lazăr (1 eseu), Burcea (1 eseu). CSM: Florea (2 lovituri de pedeapsă, 1 transformare), Surugiu (1 eseu).

În clasament RCM ocupă în continuare locul 4 cu 33 de puncte, cu două mai puţin decât ocupanta locului 3, Farul Constanţa care joacă duminică cu U Cluj. În runda viitoare din 15 octombrie, RCM merge la Cluj.

Citeste si:

urmareste comentariile prin RSS

Nu este nici un comentariu la acest articol

Spune-ti opinia!

* aceste campuri sunt necesare

Sport Vest Afla ce este nou in sportul timisorean!

O pagina de sport pentru vestul tarii. Fotbal| Handbal | Rugby | Baschet | Sportvest.info - Toate drepturile rezervate