Articol scris in:

Analiza sezonului!

Finala pierdută de campionat a încheiat un sezon deosebit pentru baschetbaliștii. Un sezon început cu speranțe mari, continuat cu un parcurs fantastic și încheiat cu amărăciune, considerat unul ”excepțional” de președintele Leontin Demaio.

La câteva zile după finalul sezonului baschetbalistic intern, conducerea clubului BC Timișoara a făcut analiza a ceea ce s-a întâmplat în campionatului 2011-2012. ”Eu cred că acest sezon a fost un excepțional. Cel puțin al doilea cel mai bun sezon din istoria baschetului timișorean. Să nu uităm că obiectivele au fost prezența în Final Four-ul Cupei și în semifinalele Diviziei A, lucru îndeplinit cu un buget egal cu cel de anul trecut, adică 970.000 de euro”, a explicat șeful grupării bănățene, completat și de antrenorul Predrag Badnjarevic: ”sezon de succes în care am câștigat încetul cu încetul respectul tuturor”.

În viziunea lui Demaio două au fost greșelile făcute în acest sezon. ”Marea noastră dezamăgire, marele minus, este că nu am câștigat Cupa României. Apoi ar mai fi analiza greșită pe care am făcut-o în vară în ceea ce privește participarea în Liga Balcanică și lotul prea scurt”, a spus președintele Leilor.

BCT s-a despărțit deja de doi dintre jucătorii din acest sezon. Croaților Sime Spralja și Ivan Siriscevic nu au dat randamentul așteptat și nu le-a fost reînnoit contractul de joc și cei doi nu vor reveni în 1 august la Timișoara. Iar lista rămâne deschisă în condițiile în care șefii clubului încearcă să întărească echipa pentru un sezon mult mai încărcat. Deocamdată singurii confirmați pentru anul viitor sunt Archie, Jovanovic și Dragoș Andrei.

Din toamnă Timișoara va face pasul în FIBA Eurochallenge, o competiție europeană de un nivel superior celorlalte întreceri în care a mai activat. Prezența în Eurochallenge obligă însă la construirea unei echipe mai puternice, lucru care stă doar în puterile conducătorilor, dar și de o infrastructură superioară, capitol unde mingea este în terenul Primăriei.

Dotari media si abonamente din toamna

Concret, pentru ca BCT să poată juca în sala Constantin Jude în FIBA Eurochallenge e nevoie de câteva investiții în bătrâna sală de sport. ”Sunt necesare dotări media, cabină TV și sală de conferințe, două tabele electronice, panouri de reclame electrice și vestiare modernizate. Astea ar fi cele mai importante”, a explicat Leontin Demaio.

Tot începând din toamnă conducerea clubului se gândește să introducă bilete și abonamente la meciurile de acasă. ”Așa este peste tot. În plus ar fi un venit ce ne-ar crește puțin veniturile” a anunțat șeful alb-violeților.

Spuneți opinia despre evolutia baschetbaliștilor în acest sezon!

feedback surveys


urmareste comentariile prin RSS

Nu este nici un comentariu la acest articol

Spune-ti opinia!

* aceste campuri sunt necesare

Sport Vest Afla ce este nou in sportul timisorean!

O pagina de sport pentru vestul tarii. Fotbal| Handbal | Rugby | Baschet | Sportvest.info - Toate drepturile rezervate