Articol scris in:

BCT e in finala!

Timișoara va juca cu titlul de campioană pe masă împotriva Ploieștiului! BCT s-a calificat în finala campionatului de baschet masculin după ce a eliminat cu 3-0 deținătoarea trofeului, U Mobitelco Cluj.

Baschetbaliștii bănățeni au obținut biletele pentru marea finală a sezonului după trei meciuri cu U Mobitelco Cluj. Având deja 2-0 după dubla de pe teren propriu, BCT a câștigat jocul trei de la Cluj, sâmbătă seara, și a încheiat semifinala.

Meciul trei a semănat cu primele două, echilibru până aproape de fluierul final însă cu o echipă timișoreană mai inspirată și mai eficientă. Încurajați de 40 de fani, elevii lui Predrag Badnjarevic au învins cu 70-65 (19-17, 18-15, 16-14, 17-19) chiar în fief-ul campioanei.

Surpriza bănățenilor a fost Dragoș Andrei, internaționalul român reușind cea mai bună evoluție stagională, încununată cu 17 puncte, mai mult decât Bogdan Popescu (14 puncte) și Sarovic (12 puncte).

În finala campionatului BCT va înfrunta cea mai puternică echipă românească a ultimului deceniu, CSU Ploiești. Cele două formații s-au mai întâlnit o singură dată în finala Diviziei A, în mai 2009 când ploieștenii au câștigat cu 3-0. Trupa prahoveană a eliminat sâmbătă, în semifinale, tot cu 3-0 la general pe Gaz Metan Mediaș și s-a calificat în cea de-a noua finală consecutivă!

Finala se va desfășura după sistemul cel mai bun din 7 meciuri, cu prima dublă programată în 16 și 17 mai la Timișoara. Urmează apoi dubla de la Brazi, din 23 și 24 mai, iar dacă mai este cazul finla continuă în 28 mai în Banat, 1 iunie la Brazi și 5 iunie la Timișoara.

urmareste comentariile prin RSS

Nu este nici un comentariu la acest articol

Spune-ti opinia!

* aceste campuri sunt necesare

Sport Vest Afla ce este nou in sportul timisorean!

O pagina de sport pentru vestul tarii. Fotbal| Handbal | Rugby | Baschet | Sportvest.info - Toate drepturile rezervate