Articol scris in:

Condusi in finala

Timişoara a început cu stângul finala Diviziei A de baschet masculin, pierzând miercuri seara primul joc cu CSU Ploieşti. BCT a cedat acasă cu 89-104 după o partidă stricată şi tensionată inutil de cei trei arbitri, intărind ideea arbitrajelor pro-Ploieşti în meciurile importante…

Nimic nu le-a mers baschetbaliştilor bănăţeni în primul joc al finalei campionatului. Cu o apărare inexistentă, un atac neinspirat şi ciupiţi pe alocuri de arbitrii, elevii lui Badnjarevic au pierdut partida de debut a ultimului act anulându-şi practic avantajul meciului în plus pe propriul teren. A fost 89-104 după prima confruntare cu multipla campioană CSU Ploieşti şi bănăţenii au nevoie ca de aer de o victorie în jocul de joi pentru a reintra în finală.

Sunt supărat că nu am fost lăsaţi să jucăm baschet azi. Am greşi însă dacă am spune că am jucat bine şi doar arbitrii nu ne-au lăsat să învingem. Să nu facem însă o înmormântare şi să ţinem capetele sus, iar dacă e să pierdem să o facem ca şi bărbaţii”, spunea la final Dan Păltinişanu, singurul timişorean care a prins pe teren şi precedenta finală a campionatului.

Leii din Banat au făcut un meci slab, iar când faci acest lucru în faţa experimentatei echipe din Ploieşti nu poţi să aştepţi prea multe. Apărarea nu a mers şi s-au încasat cu mult peste planul cerut de banca tehnică – 75 puncte. Atacul a funcţionat la cote de avarie, aruncările de afară practic nu au existat. Popescu, Sarovic sau Archie, jucători care în precedentele jocuri au făcut legea sub panoul advers, de această dată au marcat împreună 33 de puncte.

Dacă la toate aceste minusuri mai punem şi deciziile ciudate ale arbitrilor atunci avem tabloul complet al unei victorii clare a ploieştenilor. Oaspeţii au condus cap coadă şi au câştigat fiecare repriză: 22-16, 24-23, 28-24, 30-26. Cu toate acestea ultimele minute au fost tensionate după o serie de antisportive dictate împotriva Timişoarei. Alb-violeţilor li s-a cerut din tribună să părăsească terenul, printre suporterii vehemenţi numărându-se şi preşedintele CJT, Constantin Ostaficiuc.

Am jucat moale şi nu ne-am mişcat suficient în teren, iar în atac nu am avut deloc încredere. Nu puteam câştiga astfel. Mâine e alt meci, sper să ne revenim şi să avem respectul arbitrilor. Nu cerem decât 50-50 în deciziile lor”, este analiza tehnicianului Predrag Badnjarevic.

Conducătorii celor două echipe au fost principalii marcatori ai partidei, Jovanovic marcând 24 de puncte în timp ce Vlahovic adunând 26 de puncte.

Trebuie spus că alături de BCT s-a aflat toată mişcarea sportivă timişoreană. Între cei 2000 de spectatori s-au aflat rugbiştii de la RCM, handbaliştii de la Politehnica, baschetbaliştii de la Timba şi baschetbalistele de la Danzio. Meciul doi are loc joi, de la ora 20, tot la Constantin Jude.

urmareste comentariile prin RSS

Sunt 2 comentarii la acest articol

  1. TTB says:

    Cu maracinele in rol principal NU SE POATE
    Maine va fi Bukarsti Laszlo
    La Ploiesti va fi Fabiana (CA LA TG JIU)…. si asa mai departe
    Badniarevici trebuia sa introduca linia a doua NUMAI REZERVE care sa dea mingea arbitrilor la fiecare posesie a noastra ca sa nu fie suspendati titularii). Cred ca Petricevic nu ar fi ramas pasiv..
    Anul trecut fara cosul lui Morys (sper ca am scris corect) Clujul nu iesea campioana shoha in veci..
    Si anul trecut era totul pregatit pentru asehotzi (3 la 3 la Cluj in meciul 6 si apoi decisiv la Bucuresti 2 unde slugoii si lingaii de arbitri si ar fi facut DATORIA PENTRU PATRIE )
    TOTI LA SALA
    SA INCURAJAM ECHIPA, TOATA SALA, DIN PRIMUL MINUT
    SA ARATAM CA SE POATE TOTUSI….
    NU MOR LEII CAND TRAG VANTURI MITICII

  2. Dorin says:

    Mafia e peste tot! In toate sporturi conduc numai nesimtit care fac ce vor. Azi castigam meciul 2 si le dam peste nas!

    OBLIGATORIU INAINTE!

Spune-ti opinia!

* aceste campuri sunt necesare

Sport Vest Afla ce este nou in sportul timisorean!

O pagina de sport pentru vestul tarii. Fotbal| Handbal | Rugby | Baschet | Sportvest.info - Toate drepturile rezervate