Articol scris in:

Scor fluviu in Ronat

Timişoara a făcut scorul campionatului în Superliga Naţională de rugby, învingând cu 76-0 pe Poli Iaşi miercuri dimineaţa. Elevii lui Chester Williams au oferit un recital ofensiv concretizat cu 12 eseuri şi au urcat, cel puţin pentru câteva ore, pe primul loc al clasamentului.RCM a corectat scorul campionatului care de asemenea aparţinea echipei bănăţene şi fusese înregistrat la Cluj, 71-5. Miercuri dimineaţa, galben-albaştrii au pus tunurile pe cealaltă echipă din subsolul clasamentului, Poli Iaşi, căreia i-a administrat un sever 76-0. Asta în condiţiile în care tehnicianul sud-african i-a aruncat în luptă şi pe jucătorii ce au evoluat mai puţin.

Cei 300 de spectatori prezenţi pe arena din Ronaţ au avut probleme serioase în a ţine evidenţa eseurilor, 12 la număr. În minutul 20 gazdele aveau deja 4 eseuri marcate şi implicit punctul bonus. Omul meciului a fost proaspătul internaţional Eugen Căpăţână, cel care a reuşit să culce balonul în terenul de ţintă în patru rânduri. Talonerul timişorean a dat dovată de mult altruism în finalul jocului când a scăpat singur către terenul de ţintă adversar dar i-a oferit mingea coechipierului Tănase pentru a marca…

Suntem bucuroşi că nu s-a accidentat nimeni şi că acest succes va fi suport pentru ceea ce urmează. Jucăm pentru echipă şi în echipă şi era urât din partea mea să nu pasez şi să înscriu tot eu”, a explicat Căpăţână.

Lista eseurilor RCM-ului a fost completată de Drenceanu (două eseuri), Carpo, Pahulu, Bizo, Sola, Zaiba. Fercu şi-a trecut în dreptul său cinci transformări, iar Calafeteanu a bifat ultimele trei transformări pentru un scor fluviu 76-0. Oaspeţii nu au reuşit nimic şi vor să uite cât mai repede acest joc pe care, după propriile declaraţii, l-au abordat fără 8 dintre titulari.

Partida cu moldovenii a fost ultima din turul sezonului, iar căpitanul Daniel Carpo şi antrenorul Chester Williams au tras primele concluzii: „Un tur bun pentru noi cu rezultate bune. Am arătat o apărare foarte bună cu care vom câştiga foarte multe meciuri, iar atacul va face diferenţa. Sunt 5 echipe apropiate valoric. Baia Mare este campioana însă nu este de neînvins, cu disciplină în joc pot fi învinşi”.

Cu 28 de puncte RCM a preluat din nou şefia clasamentului însă aşteaptă derbiul Steaua – Baia Mare pentru a şti dacă rămâne în frunte. Următorul joc oficial pentru timişoreni este cel de duminică contra CSM-ului Bucureşti, de asemenea pe teren propriu.

urmareste comentariile prin RSS

Este un comentariu la acest articol

  1. Andrei Lucano says:

    BINE TIMISOARA!

Spune-ti opinia!

* aceste campuri sunt necesare

Sport Vest Afla ce este nou in sportul timisorean!

O pagina de sport pentru vestul tarii. Fotbal| Handbal | Rugby | Baschet | Sportvest.info - Toate drepturile rezervate