Articol scris in:

Tot mai departe de titlu

Baschetbaliştii timişoreni sunt pe cale de a pierde finala Diviziei A de baschet masculin. Alb-violeţii au cedat joi seara şi al doilea joc al ultimului act cu CSU Ploieşti, 65-79, şi visul de a deveni campionii României în acest sezon este tot mai departe.

Primele două jocuri ale finalei au fost realmente de coşmar pentru BC Timişoara. Bănăţenii sunt conduşi cu 2-0 după meciurile de pe teren propriu şi e greu de crezut că pot răsturna soarta disputei cu Ploieştiul mai ales că următoarele două jocuri se vor juca la Brazi. Practic CSU trebuie să câştige două din următoarele cinci jocuri pentru a cuceri al 8-lea titlu de campioană.

Nimic nu le-a mers baschetbaliştilor bănăţeni nici în jocul doi al finalei. Scenariul din prima zi s-a repetat aproape în întregime, apărare a funcţionat la limita de avarii iar oaspeţii şi-au făcut de cap mai ales de linia de trei puncte. Atacul a fost la fel de neinspirat şi lipsit de soluţii. Ba mai mult, gazdele s-au enervat teribil încă din startul jocului la o decizie greşită a arbitrilor şi starea de nervozitate le-a adus din nou o mulţime de greşeli tehnice antisportive.

Superioritatea oaspeţilor a fost evidentă, lucru recunoscut cu fair-play de preşedintele BCT-ului. „Ei au fost într-o formă mai bună zilele astea. Nouă cred că ne-a lipsit prospeţimea, dar am avut caracter. Însă cu toate astea mergem la Brazi şi sperăm să câştigăm un meci şi să readucem finala la Timişoara pentru aceşti suporteri fantastici”, spunea la final preşedintele Leo Dimaio.

Ploieştiul şi-a făcut treaba neinfluenţată parcă de vacarmul creat de cei 2.000 de suporteri timişoreni. Elevii lui Arnautovic s-au distanţat constant pe tabelă: 24-14 după primele 10 minute, 42-29 la pauza mare şi 67-44 la finalul sfertului trei în care au condus la un moment dat şi cu +27. S-a încheiat 65-79, iar fanii timişoreni au rămas doar cu ovaţiile la slum-dunkurile de efect ale lui Archie.

Cred că este greu să mai pierdem 4 din cele 5 meciuri ale finale şi să ratăm titlul”, au anunţat ploieştenii prin vocea pivotului Cătălin Burlacu. „În momentul ăsta mi-e teamă că nu putem mai mult. Avem peste 50 de meciuri oficiale anul ăsta cu o bancă prea scurtă şi oboseala îşi spune cuvântul. E greu să întoarcem finala”, este de părere şi antrenorul gazdelor, Predrag Badnjarevic.

Cepulis – 23 puncte, la oaspeţi, şi Jovanovic – 16 puncte, la gazde, au fost principalii marcatori ai celor două echipe. Finala se mută pe terenul Ploieştiului, la Brazi, miercuri şi joi.

urmareste comentariile prin RSS

Este un comentariu la acest articol

  1. Timon says:

    Si arbitri, dar mai ales greselile noastre si apatia a facut sa pierdem sansa asta. Pacat, pentru ca nu cred ca amul viitor mai avem sanse sa ajungem aici

Spune-ti opinia!

* aceste campuri sunt necesare

Sport Vest Afla ce este nou in sportul timisorean!

O pagina de sport pentru vestul tarii. Fotbal| Handbal | Rugby | Baschet | Sportvest.info - Toate drepturile rezervate