Articol scris in:

Analiza lui Palti

Leii din Banat încă oftează după cele două finale pierdute în acest sezon.

Pivotul Dan Păltinișanu a încercat o radiografie a ceea ce a însemnat anul competițional încheiat pentru Baschet Club Timișoara.

Finalistă în Divizia A dar și în Cupa României, BCT poate fi considerată marea perdantă a sezonului trecut. Alb-violeții nu au avut lipici la trofee chiar dacă au demonstrat în multe momente că alcătuiesc o echipă de top, iar experimentatul pivot Dan Păltinișanu pune acest lucru pe seama un program extrem de încărcat.

Suntem singura echipă care a jucat două finale în România. Îmi pare rău şi ne pare rău tuturor că nu am reuşit să câştigăm măcar una dintre ele. Poate Cupa ar fi fost mai uşor să o cucerim, dar acum e prea târziu. Eu cred că a fost un sezon bun, chiar dacă nu am luat niciun trofeu. Au venit mulţi jucători noi, dar am închegat o echipă valoroasă, care s-a aflat multe etape pe locul întâi”, a explicat Păltinişanu.

Fostul internațional al României a reamintit faptul că echipa sa a disputat 57 de jocuri oficiale în sezonul precedent, ceea ce reprezintă un adevărat record pentru baschetul timișorean.

Ploieştiul ne-a învins în finala campionatului pentru că lotul lor s-a schimbat într-a doua jumătate a sezonului. Au adus mulţi baschetbalişti noi, care s-au dovedit mai valoroşi decât cei ce au evoluat în prima parte a întrecerii. În al doilea rând, pe final, la noi s-a simţit o uşoară oboseală. Am evoluat pe trei fronturi şi lucrul acesta ne-a afectat. Chiar mă gândeam zilele acestea în câte finale am ajuns, dar nu am reuşit să câştigăm: două de campionat, câteva de cupă şi una în Liga Europei Centrale”, a încheiat Pălti cu referire la cele 7 finale jucate în ultimii 5 ani.

Dan Păltinișanu este unul dintre puținii jucători ai BCT-ului aflat la final de contract și care încă nu a semnat o nouă înțelegere.

urmareste comentariile prin RSS

Nu este nici un comentariu la acest articol

Spune-ti opinia!

* aceste campuri sunt necesare

Sport Vest Afla ce este nou in sportul timisorean!

O pagina de sport pentru vestul tarii. Fotbal| Handbal | Rugby | Baschet | Sportvest.info - Toate drepturile rezervate