Articol scris in:

Aproape de grupele FIBA Eurochallenge

BC Timişoara s-a înscris în FIBA Eurochallenge şi aşteaptă răspunsul forului european să ştie dacă va începe această competiţie din preliminarii sau direct din grupe. În oricare dintre cele două variante baschetbaliştii bănăţeni vor avea emoţii în 6 iulie, la tragerea la sorţi a meciurilor.

Timişoara va juca din toamnă în FIBA Eurochallenge, cel mai ridicat nivel la care a evoluat. Alb-violeţii aşteaptă încă detalii referitoare la faza din care vor intra în focuri, dar şi programul întrecerii. După ce campioanei CSU Ploieşti i-a fost refuzată participarea în Eurocup, prahovenii s-au înscris în FIBA Eurochallenge şi au acontat unul dintre cele două locuri direct în grupe asigurate României. Asta înseamnă că vicecampioana BCT ori câştigătoarea Cupei României BCMU Piteşti vor primi biletele pentru grupe.

Aşteptăm de FIBA Europe lămurirea situaţiei. Cel mai fericit caz înseamnă că vom începe direct în grupe, iar în cel mai rău caz vom debuta în ultimul tur preliminar. Adică în 25 septembrie ori în 6 noiembrie. Până la tragerea la sorţi din 6 iulie de la Munchen trebuie să aflăm de unde începem. Pentru noi participarea în această competiţie puternică va fi o experienţă foarte bună. Să joci câteva meciuri în compania unor echipe puternice te ajută să creşti.

Nu avem un obiectiv pentru Eurochallenge, vrem să ieşim cu fruntea sus, adică două-trei victorii. Ne putem bate acolo cu unele echipe. Nu ne este frică că vom ieşi şifonaţi. Să nu uităm că nivelul campionatului românesc este în creştere, toată lumea o recunoaşte”, a anunţat preşedintele Leilor, Leontin Demaio.

Pentru a nu se repeta situaţia din sezonul trecut când participarea în trei competiţii simultan a slăbit echipa, oficialii bănăţenilor vor să pună la dispoziţia antrenorului un lot competitiv. „Ca să nu mai repetăm greşeala de anul trecut avem nevoie de un minim 10 jucători de valori apropiate în lot. Deja am semnat cu o parte din jucători, iar până la finalul acestei luni o să mai batem palma cu 2-3 jucători. Poate doar ultimele două nume le vom anunţa lunile următoare”, spune şeful vicecampioanei.

O altă problemă delicată legată de prezenţa în Fiba Eurochallenge este cea referitoare la condiţiile din sala Constantin Jude. Forul european cere o mulţime de dotări suplimentare pe care „bătrâna” sală timişoreană nu le are. „În principiu tot ce cer ei se poate rezolva în maxim o lună de lucrări. Adică zona mass-media, tabelă, panouri de reclame electronice, vestiare, etc. Dead-line-ul ar fi 6 noiembrie, adică primul meci din grupe. Însă noi depindem de Primărie, care a anunţat că va face lucrări acolo”, a concluzionat Demaio.

urmareste comentariile prin RSS

Nu este nici un comentariu la acest articol

Spune-ti opinia!

* aceste campuri sunt necesare

Sport Vest Afla ce este nou in sportul timisorean!

O pagina de sport pentru vestul tarii. Fotbal| Handbal | Rugby | Baschet | Sportvest.info - Toate drepturile rezervate