Articol scris in:

Leo de Maio: “Va fi un adevărat spectacol în această toamnă, la Timişoara”

Accesul leilor din Banat în Grupele Eurochallenge e provocarea anului pentru baschetul timişorean. Cluburi puternice din Europa sunt aşteptate la Timişoara, iar alb-violeţii speră să rupă gura târgului încă de la prima participare. “Obiectivul nostru e să trecem de grupe“, anunţă preşedintele lui BC Timişoara.

Reporter: V-aţi aşteptat să fiţi repartizaţi direct în grupe sau eraţi pregătiţi de un tur preliminar?

Leo de Maio: Am sperat sa jucăm direct in grupe pentru că e o încuncunare a muncii din sezonul trecut si ne-am dorit foarte mult să ajungem acolo. E o premieră pentru Timişoara baschetbalistică şi va fi un adevărat spectacol în această toamnă, la Timişoara, pt că Eurochallenge este o competiţie foarte foarte puternică, dacă ţinem cont că anul trecut a fost câştigată de actuala campioană a Turciei, Besiktas. Vor fi echipe foarte tari acolo şi asta ne obligă să creştem, să ajungem să jucăm cu echipele puternice din Europa.

Reporter: Este cea mai mare provocare pe care şi-a propus-o baschetul timişorean până acum?

Leo de Maio: Este şi sunt bucuros că e aşa, pentru că practic continuăm provocarea începută anul trecut, cu Liga Balcanică. Acum continuăm cu Eurochallenge şi nu vreau să ne oprim aici. De altfe, chiar dacă mulţi vor spune că suntem puţin fantezişti şi mult prea optimişti, obiectivul meu este să depăşim faza grupelor. Ar fi o performanţă fantastică pentru Timişoara.

Reporter: În schimb, oboseala acumulată anul trecut în meciurile din Liga Balcanică s-a resimţit în campionat. Cum veţi rezolva această problemă în sezonul viitor?

Leo de Maio: Sper că nu vom mai face aceeaşi greşeală şi depinde de noi să nu o repetăm. În primul rând, acolo erau 10 meciuri în grupă, aici vor fi numai 6; e vorba şi de o perioadă mai scurtă de timp, de lunile noiembrie şi decembrie. Sigur, ar fi bine să depăşim grupa şi atunci vor mai fi meciuri şi în primăvară. Aceasta ar fi prima chestiune. A doua – vom încerca să avem pe bancă mai mulţi jucători care să evolueze mereu, rotaţia să fie mult mai mare, astfel încât, atât în campionat, cât şi în Eurochallenge lucrurile să se desfăşoare altfel şi să nu mai resimţim acea oboseală care ne-a afectat pe finalul sezonului trecut.

Reporter: Preferaţi adversari cu nume, care să atragă atenţia, sau mai degrabă echipe mai accesibile, ca să vă puteţi califica?

Leo de Maio: Sincer, îmi doresc pe de o parte echipe cu nume, echipe puternice, echipe care să ofere spectacol baschetbalistic timişorenilor, pentru că asta am vrut – să aducem nume mari. Pe de altă parte, îmi doresc în grupă şi adversari accesibili, astfel încât să ne putem gândi măcar la trecerea din această grupă.  Ideal ar fi un nume mare şi unul sau doi adversari accesibili, cu care să ne putem bate de la egal la egal. Să nu uităm că există posibilitatea ca două echipe româneşti să fie în aceeaşi grupă.

Reporter: V-aţi dori să jucaţi cu una dintre echipele româneşti?

Leo de Maio: Sincer, nu! Pentru că mi-aş dori ca la Timişoara să vină echipe care să aducă baschetul din ţara din care provin. Cu echipele româneşti avem suficient timp să ne întâlnim în campionat şi Cupa României. Şi cred că şi suporterii timişoreni şi-ar dori echipe de afară.

urmareste comentariile prin RSS

Nu este nici un comentariu la acest articol

Spune-ti opinia!

* aceste campuri sunt necesare

Sport Vest Afla ce este nou in sportul timisorean!

O pagina de sport pentru vestul tarii. Fotbal| Handbal | Rugby | Baschet | Sportvest.info - Toate drepturile rezervate