Eliminati din Cupa, RCM - Steaua 13-23!


Primul meci a fost totodată și ultimul pentru RCM în actuala ediție a Cupei României la rugby. Cu un lot peticit, campioana a fost eliminată din sferturile de finală de către vechea ”cunoștință”, Steaua București, cu 23-13.

RCM Timișoara a fost eliminată din Cupa României la rugby masculin încă din faza sferturilor de finală. La fel ca în 2012, cea care a pus pubarat drumul bănățenilor spre finală a fost Steaua București, medaliata cu bronz. Pe același teren, cel din Brașov, galben-albaștrii au pierdut ci 23-13.

Pe arena Noua din Brașov, Dannie de Villiers abia a reușit să încropească un lot întreg în condițiile în care 10 jucători români sunt la națională, iar alți doi sunt accidentați. Mai mult, nici regulamentul nu i-a ajutat pe timișoreni pentru că permite doar utilizarea a 10 străini la un meci. În aceste condiții RCM a trecut pe foaie 19 jucători

Steaua a deschis scorul prin penalitatea lui Dumbravă, iar replica RCM-ului a venit din partea lui Umaga, care a refăcut egalitate tot dintr-o lovitură de pedeapsă. Scorul pauzei a fost stabilit spre finalul primei părți, atunci când timișorenii au fost penalizați cu eseu de penalizare pentru o greșeală a lui Moala.

Dumbravă a transformat încercarea, iar imediat a mai adus echipei sale alte trei puncte dintr-o penalitate: 13-3.

În partea a doua RCM a căutat cu disperare eseul care să o readucă aproape de Steaua, dar acesta nu a venit. Mai mult, Umaga a irosit două penalități, în timp ce Dumbravă a mai reușit 3 puncte dintr-o penalitate și apoi o tranformare la eseul lui Cazan. La 23-3 soarta partidei era jucată, iar bănățenii nu au mai reușit decât eseurile de onoare prin Halalilo și Anesi.

Într-o altă partidă a sferturilor de finală ce s-a disputat tot la Brașov, CSM Știința Baia Mare a învins Farul Constanța cu 47-18.


Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>