Lupulescu, inca un titlu pentru AEM-Luxten


Șahul din Timișoara și-a mărit cu încă un titlu național palmaresul impunător. Constantin Lupulescu (CS AEM-Luxten) a devenit noul campion al României în întrecerea masculină, în timp ce fosta timișoreancă Corina Peptan a ieșit învingătoare în competiția feminină.

CS AEM-Luxten Timișoara a reușit o perfoamnță unică la recentele Campionate Naționale de șah ale seniorilor, a ocupat primele patru locuri ale clasamentului masculin. Practic, lupta pentru medalii a fost o afacere 100% internă pentru galonatul club timișorean. La capătul celor 9 runde jucate la Călimănești Constantin Lupulescu a ieșit învingător cu 6,5 puncte cucerind al cincilea său titlu de campion național după cele din 2007, 2010, 2011 și 2013. L-au urmat colegii său de club Alin Berescu, Mircea Pârligras și Vladislav Nevednichy, toți cu câte 6 puncte.

În întrecerea feminină cele 9 runde s-au încheiat cu victoria Corinei Peptan, fosta timișoreancă apărând acum culorile CSM-ului București. Șahista cu cel mai ridicat punctaj ELO și cu 10 titluri naționale (1994, 1995, 1997, 2000, 2004, 2007, 2008, 2009, 2014) a adunat 7,5 puncte, la fel ca și a doua clasată, Luminiţa Cosma (Apa Nova București), însă cu un coeficient superior. A treia s-a clasat Irina Ionescu (CSM București), 6,5 puncte, în timp ce prima timișoreancă a venit abia pe locul patru, Mihaela Sandu (Medicina Timișoara), 5,5 puncte, la fel ca și campioana din Cristian Foișor (AEM-Luxten) clasată doar pe 5.

Campionatele Naționale s-au desfăşurat în perioada 18-26 aprilie la Călimăneşti cu participarea a 56 de sportivi reprezentând 22 de cluburi din Superligă și Divizia A.


Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>