Un singur obiectiv la Cluj: 5 puncte


Finalul turului de sezon o găsește pe Timișoara Saracens la Cluj-Napoca pentru disputa contra Universității. Bănățenii și-au propus să obțină toate punctele pe Someș și să încheie turul pe primul loc.

Dacă în alți ani un duel cu Universitatea Cluj era în cele mai multe cazuri prilej pentru îmbunătățirea punctaverajului în sezonul actual ardelenii au demonstrat deja că au forță de a se bate cu orice adversar. S-a văzut în amicalul cu Saracens pierdut 21-38, dar mai ales în victoria cu CSM Olimpia București (23-22), ori în înfrânegerile la limită cu Dinamo (14-16) și Steaua (13-17).

Timișoara Saracens joacă sâmbătă pe terenul clujenilor conștientă că trebuie să trudească pentru victorie. ”Obiectivul e consolidarea poziției de lider. Meciul cu Dinamo ne-a dat încredere. Suntem pe drumul cel bun. Suntem convinși că ne vom întoarce cu victorie”, a anunțat vicepreședintele Dușan Filipaș. Oficialul clubului a fost completat și de căpitanul Stelian Burcea: ”Cel mai important e că valoarea echipei crește din ce în ce mai mult. Meciul cu Cluj e important, vin după o victorie la CSM, au o săptămână de pauză, sunt odihniți, cu siguranță ne vor pune probleme. De aceea suntem foarte concentrați, vom pune toată valoarea noastră în acest meci pentru a rămâne pe prima poziție”.

La fel ca în precedentele meciuri staff-ul tehnic pregătește câteva modificări în formula de start. În primul rând revine flankerul Vasile Rus, căruia i-a expirat suspendarea de 4 etape primită după finala Cupei României din iarnă. Vali Calafeteanu și Paula Kinikinilau vor fi din nou în teren după ce au fost odihniți în runda precedentă, ei urmând să îi înlocuiască pe O Donnell și Sefanaia, ultimul cu o ușoară accidentare.

Vrem să oferim oportunitate tuturor și timp de joc. Fizic suntem pregătiți, mental vrem ca băieții să aibă atitudinea potrivită. Vrem să avem o nouă performanță bună pentru a avea continuitate”, a explicat secundul Sosene Anesi.

Iubitorii rugbyului pot vedea meciul de la Cluj pe site-ul federației, rugbtv.ro, în transmisie directă începând cu ora 13, sâmbătă. Jocul este programat pe arena Iuliu Hațieganu.


Spune-ti opinia!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>