Articol scris in:

Maratonul Timisoara a devenit Cultur 0

Ediţia cu numărul 12 a Maratonului Timişoara se desfăşoară duminică, 9 octombrie, şi aduce cu sine destule noutăţi. Ne referim aici la introducerea unor probe noi, bike-maraton şi ştafeta firmelor, dar şi la absenţa, în premieră, a probei ce dădea esenţa competiţiei, maratonul!

Considerat drept unul dintre cele mai vechi concursuri de maraton stradal din ţară, concursul organizat de Atletic Club Maraton a ajuns la ediţia a 12-a. O ediţie ce se desfăşoară sub denumirea de Cultur Maraton. Iar noutăţile nu se opresc aici. Lista probelor a fost mărită cu bike-maratonul de 42 de kilometri şi ştafeta firmelor pe distanţa de 21 de kilometri, probe ce se alătură mai vechilor probe de semimaraton (21 km) şi alergare pe distanţa de 10 kilometri.

Din păcate organizatorii au decis să renunţe la proba de maraton. Şi asta din cauza presiunii puse de concurenţă, în speţă Maratonul Bucureşti, care şi în acest an se suprapune cu evenimentul din Banat şi oferă premii totale în valoare de 40.000 de euro.

Şi locaţia startului a fost schimbată în acest an, Piaţa Huniade fiind înlocuită cu spaţiul din faţa Primăriei. Startul se dă la ora 10.00 pentru biciclişti şi la 10.10 pentru alergători. La ora 10.15 e programată tradiţionalul Bambi Maraton rezervat copiiilor. Sosirea va avea loc în Piaţa Victoriei. Înscrierile se pot face inclusiv până vineri, iar tarifele sunt cuprinse între 40 şi 80 de lei în funcţie de proba aleasă. Organizatorii au rezervat 500 de numere cu cip, însă pot suplimenta această cifră la nevoie.

Citeste si:

  • No Related Post

urmareste comentariile prin RSS

Nu este nici un comentariu la acest articol

Spune-ti opinia!

* aceste campuri sunt necesare

Sport Vest Afla ce este nou in sportul timisorean!

O pagina de sport pentru vestul tarii. Fotbal| Handbal | Rugby | Baschet | Sportvest.info - Toate drepturile rezervate