Articol scris in:

Maratonul Timisoara si-a consumat editia a 12-a 0

Aproape 400 de timişoreni de toate vârstele au alergat şi au pedalat duminică dimineaţa pe străzile oraşului în cadrul tradiţionalului concurs Maratonul Timişoara, ajuns în acest an la ediţia cu numărul 12. Ediţia 2011 a purtat denumirea de Cultur Maraton şi a fost prima desfăşurată fără proba clasică de maraton.

Considerat drept unul dintre cele mai vechi concursuri de maraton stradal din ţară, concursul organizat de Atletic Club Maraton rămâne unul cu tradiţie în peisajul sportiv chiar dacă presiunea pusă de concurenţă, mai ales Maratonul Bucureşti cu premii totale în valoare de 40.000 de euro, a mai tăiat din numărul participanţilor.

Acesta este şi principalul motiv pentru care organizatorii au scos din programul evenimentului proba de maraton, cea care dădea esenţa competiţiei. În locui ei au fost adăugate două probe noi, bike-maratonul de 42 de kilometri şi ştafeta firmelor pe distanţa de 21 de kilometri.

Şi locaţia startului a fost schimbată în acest an, viceprimarul Adrian Orza îndeplinindu-şi rolul de starter din faţa Primăriei. A făcut-o în trei rânduri. Mai întâi la startul bicicliştilor, apoi a dat startul alergătorilor, iar mai apoi şi-a îndeplinit sarcinile şi la tradiţionalul Bambi Maraton rezervat copiiilor.

Rezultate: 10 km masculin: 1. Andrei Leanca; 2. Mircea Covaciu; 3. David Rus; 10 km feminin: 1. Rebeca Rus; 2. Andra Ilie; 3. Kriszta Panyor; Bike-maraton masculin: 1. Paul Năstase; 2. Raul Buhas; Cristian Bociş; Bike-maraton feminin: 1. Cristina Zadic; 2. Anita Kovacs; 3. Raluca Zvanca; Semimaraton masculin: 1. Cristian Prasneac; 2. Milos Milovanovic; 3. Marko Milovanovic; Semimaraton feminin: 1. Silvia Banda; 2. Claudia Marcu; 3. Daniela Torok; Ştatefă: 1. Haufe-Lexware I; 2. US Food Network; 3. Haufe-Lexware II.

Pe listele de înscriere au fost trecuţi 373 de participanţi: 114 la alergare 10 kilometri, 66 la bike-maraton, 65 la semimaraton, 12 echipe a câte 4 alergători la ştafetă şi 80 la Bambi Maraton.

Citeste si:

  • No Related Post

urmareste comentariile prin RSS

Nu este nici un comentariu la acest articol

Spune-ti opinia!

* aceste campuri sunt necesare

Sport Vest Afla ce este nou in sportul timisorean!

O pagina de sport pentru vestul tarii. Fotbal| Handbal | Rugby | Baschet | Sportvest.info - Toate drepturile rezervate