Articol scris in:

Favorita certa cu Iasiul

Ultima etapă a turului Superligii Naţionale de rugby aduce miercuri pentru RCM Timişoara cel mai uşor joc pe teren propriu din această primăvară, cel în compania penultimei clasate Poli Agro Iaşi. Galben-albaştrii vor profita de această ocazie pentru a-şi menaja câţiva jucători importanţi şi de a-i arunca în luptă pe cei ce au evoluat mai puţin.

Duşul rece de la Baia Mare a fost uitat de rugbiştii timişoreni, care miercuri, de la ora 10, revin în Superligă cu o partidă mult mai uşoară. Adversar pentru bănăţeni va fi nou-promovata Poli Agro Iaşi, o echipă care în mod normal nu poate pune probleme în Ronaţ.

Obiectivul nostru în acest joc este obţinerea celor 5 puncte nu neapărat să facem spectacol. Nu cred că jocul cu Iaşiul va fi unul lejer, trebuie să fim atenţi. Rus, Burcea şi Palu vor fi menajaţi, Bălan este suspendat, poate şi alţi titulari vor fi lăsaţi pe bancă. Vor reintra Bizo, Iftode şi Sola, care au absentat din cauza unor accidentări”, au anunţat bănăţenii prin vocea finanţatorului Dan Dinu.

Tot de la partida de miercuri va intra în vigoare o măsurii a conducerii clubului prin care cartonaşele şi eliminările încasate de elevii lui Chester Williams vor fi aspru sancţionate. „Nu se poate să avem atâtea eliminări şi cartonaşe. Probabil e vorba de neputinţă, oboseală şi nervi în aceste cazuri. Le vom sancţiona mult mai sever de acum încolo”, a explicat Dinu.

RCM are emoţii şi pentru echipa de juniori Under-16, care în aceste zile pregăteşte participarea la turneul final al campionatului naţional. „Începând de luni juniorii noştrii vor lupta la Braşov în turneul final alături de alte 7 echipe din ţară. Obiectivul lor este clasare în plutonul fruntaş, adică locurile 1-4”, a menţionat conducătorul bănăţenilor.

De altfel capitolul juniori se va bucura de o atenţie cu totul specială din partea clubului timişorean. Vârfurile actualei generaţii pregătite de Marin Marian vor face pasul în echipa mare peste trei ani, iar în paralele RCM-ul va demara un parteneriat de colaborare cu câteva cluburi de juniori din zona Moldovei. În schimbul unui sprijin financiar cele mai bune produse de acolo vor ajunge în Banat.

urmareste comentariile prin RSS

Nu este nici un comentariu la acest articol

Spune-ti opinia!

* aceste campuri sunt necesare

Sport Vest Afla ce este nou in sportul timisorean!

O pagina de sport pentru vestul tarii. Fotbal| Handbal | Rugby | Baschet | Sportvest.info - Toate drepturile rezervate