Articol scris in:

Primul dus rece

Timişoara a suferit prima înfrângere stagională pe terenul campioanei. Rugbiştii bănăţeni au cedat duminică după-amiaza la Baia Mare cu 19-7 în derbiul primelor clasate în Superligă, rezultat în urma căruia cele două echipe au făcut rocada în clasament.

Baia Mare rămâne un teren interzis pentru RCM Timişoara, formaţie ce nu a învins niciodată în ultimii ani în Maramureş. Scenariul s-a respectat şi în meciul direct contând pentru etapa a şasea. Elevii lui Chester Williams au lăsat impresia că îşi pot apăra poziţia fruntaşă şi timp de 70 de minute au fost foarte aproape de a obţine. Greşelile din joc şi mai ales eliminările dictate împotriva lor i-au costat pe bănăţeni, care au pierdut meciul şi locul 1.

Prima repriză s-a încheiat cu un scor întâlnit extrem de rar în rugby, 0-0. Au fost 40 de minute de luptă în care ambele echipe au anihilat punctele tari ale adversarilor. S-a jucat mai mult în terenul Timişoarei, însă campioana nu a putut să îşi valorifice avantajul nici atunci când oaspeţii au jucat în inferioritate numerică după eliminare lui Bălan. De notat că ambele echipe au ratat câte o lovitură de pedeapsă, Calafeteanu irosind şansa la cele 3 puncte pentru galben-albaştrii.

Tabela a fost modificată pentru prima oară la 6 minute de la reluare de lovitura de penalizare transformată de Wiringi pentru băimăreni. Peste alte 6 minute a venit replica bănăţenilor, Wiliami finalizând cu eseu o acţiune de atac. Calafeteanu a reuşit şi el transformarea şi scorul a devenit 3-7. O altă lovitură de penalizare a CSM-ului a fost transformată de Wiringi şi scorul s-a strâns la 6-7.

Acelaşi Wiringi a adus-o pe Baia Mare în avantaj cu un dropgol în minutul 70, 9-7. Tot gazdele au marcat printr-o lovitură de pedeapsă cu 5 minute înainte de final într-un moment în care RCM avea doar 13 jucători pe teren după eliminările lui Lazăr şi Bălan. În ultimele secvenţe Gal a marcat un eseu pentru gazde şi le-a furat punctul bonus defensiv bănăţenilor. Wiringi a transformat şi meciul s-a încheiat cu 19-7.

Baia Mare este prima în Superligă cu 24 de puncte, cu unul mai mult decât RCM. Etapa viitoare se joacă în 23 mai.

urmareste comentariile prin RSS

Nu este nici un comentariu la acest articol

Spune-ti opinia!

* aceste campuri sunt necesare

Sport Vest Afla ce este nou in sportul timisorean!

O pagina de sport pentru vestul tarii. Fotbal| Handbal | Rugby | Baschet | Sportvest.info - Toate drepturile rezervate